Ventres de lloguer
Criatures 03/02/2023

Utilitzar dones amb mort cerebral per a la gestació subrogada: la polèmica proposta que esquitxa el col·legi de metges de Colòmbia

La institució va publicar al seu portal un informe on defensava aquesta pràctica per "ajudar les parelles sense fills"

1 min
Detall d'una habitació d'hospital

BarcelonaPolèmica a Colòmbia després que el col·legi mèdic del país compartís al seu portal de notícies, Epicrisis, una publicació on es defensava que s'utilitzessin els cossos de dones amb mort cerebral per a la gestació subrogada, també coneguda com a ventres de lloguer. "Per ajudar les parelles sense fills", concretava el text.

Les crítiques que va rebre la institució per compartir aquest informe, que havia estat publicat al portal de bioètica Bioedge, van portar el col·legi a demanar disculpes via Twitter.

"Des del Col·legi Mèdic Colombià oferim les nostres sinceres disculpes a totes les dones i comunitat per la publicació", va dir ahir en la piulada, per afegir que la seva tasca sempre serà "el progrés de la medicina al servei de la humanitat en els més alts estàndards bioètics".

El polèmic informe, escrit per Michael Cook i que a la web del col·legi estava traduït, es basa en un treball publicat a la revista Theoretical Medicine and Bioethics de la professora de la Universitat d'Oslo Anna Smajdor. L'informe argumenta que les dones amb mort cerebral podrien tenir "un bon ús com a substituts gestacionals sempre que hagin fet una directiva anticipada" i fins i tot es qüestiona com és possible que fins ara ningú hagi posat aquest debat sobre la taula. El text deixa anar preguntes com "Per què els seus úters s'han de desaprofitar?"

stats