Promoció
Criatures 04/11/2021

Quatre biografies de grans personatges per a infants, amb l’ARA

Els llibres es poden aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona

2 min
Portada del llibre 'Marie Curie'

Marie Curie es va trobar amb moltes traves abans de convertir-se en una de les científiques més importants de la història. Ho “explica” ella mateixa –l’escrit fa servir la primera persona– al llibre Marie Curie, publicat per l’editorial Shackleton Books, que ofereix l’ARA: “Vaig arribar a guanyar dos premis Nobel! I mira que en el meu cas tot semblava anar en contra meva: no era rica, era immigrant i, a més, era una dona! [...] Tenia tantes ganes d’aprendre que, quan vaig acabar l’escola, em van donar una medalla d’or per haver estat la millor estudiant. Però continuar estudiant era quasi impossible. En aquella època, la Universitat de Varsòvia no admetia noies a les seves classes i a casa no teníem prou diners perquè pogués marxar a l’estranger. Jo volia estudiar, i no em pensava quedar amb els braços plegats! Així que, amb la meva germana gran, la Bronia, vam fer un pacte: «A París hi ha la Sorbona, una de les millors universitats d’Europa... i hi accepten noies!» «Però, Marie, com ho pagarem? Costa una fortuna». «No t’amoïnis, Bronia. Jo treballaré de cangur i amb els diners que guanyi et pagaré els estudis». «I quan jo acabi els estudis i em posi a treballar, vindràs tu a París i et pagaré els teus». [...] El meu llegat va continuar després de mi. Un any després de la meva mort, una altra dona va recollir el premi Nobel de química. I no va ser una dona qualsevol, no. La guanyadora va ser la meva filla Irène!”  

Aquesta promoció també inclou el llibre d’un altre gran científic, Albert Einstein, i de dos pintors, Frida Kahlo i Leonardo da Vinci. Els quatre llibres formen part de la col·lecció Els meus petits herois de l’esmentada editorial. Tots estan escrits en primera persona i il·lustrats per Wuji House. Són llibres adreçats als infants però en realitat també poden interessar a lectors de totes les edats.

Els llibres es poden aconseguir per 9,90 € en aquest enllaç. També es poden obtenir als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona: del 6 al 19 de novembre, Marie Curie i Albert Einstein; i del 20 de novembre al 5 de desembre, Frida Kahlo i Leonardo da Vinci.

stats