Criatures 07/09/2013

Els imprescindibles

2 min

Una motxilla que no faci mal a l'esquena

Farts dels problemes ocasionats per les maletes de rodetes (els tròleis ), que es trencaven de seguida, un grup de pares van pensar com podria ser la motxilla ideal. Fa cinc anys que s'hi van posar, per necessitats vitals, i l'agost de l'any passat la van posar al mercat per primera vegada. Les motxilles les distribueix Nikeydom. "I assegurem que duren molt", diu Sylvie Cherian, encarregada de la gestió de desenvolupament. "El disseny també és atractiu i ergonòmic", assegura. El mateix manillar ja és ergonòmic, i està pensat com si fos el manillar d'un patinet, per donar facilitats a l'hora de baixar i pujar escales.

L'Associació Catalana de Fisioterapeutes els ha donat suport, perquè han comprovat que utilitzar-la evita lesions a la columna. A dins hi ha una zona isotèrmica, pensada per desar-hi l'entrepà o la beguda. El disseny exterior també està molt rumiat. Altres fabricants, com Miquelrius, també treballen contínuament per innovar i presentar models que siguin atractius i còmodes.

Que cap alumne es quedi sense colors

Staedtler repartirà, a través de la Fundació Pare Manel, 2.000 lots amb material escolar als infants afectats per situació de pobresa i en risc d'exclusió social. Cada lot està valorat en 20 euros i està format per retoladors, llapis de colors, bolígrafs, llapis de grafit i una llibreta. La Fundació Pare Manel serà l'encarregada de fer-ne la distribució. "La nostra intenció amb aquesta acció és que un gruix important de criatures puguin començar el curs amb materials en condicions. Creiem que en el context de crisi actual empreses com la nostra han de ser especialment sensibles a les necessitats dels infants més afectats", expliquen.

Staedtler ha perfeccionat els colors perquè la punta no es trenqui. Per aconseguir-ho la ciència ha arribat als llapis de colors i han recobert tots els llapis amb una anella blanca. És d'aquesta manera que són més resistents. D'una banda, resistents; de l'altra, mina toveta. Tot això té un nom, que és antibreak system . Pau Garreta, de Staedtler, ho afirma. "Vam veure que se'ls trencava la mina sovint, per això vam pensar a canviar-los, però sense renunciar a la flexibilitat ni als colors brillants". I a més són sostenibles.

Llibretes i motxilles personalitzades

L'empresa familiar Miquelrius (www.miquelrius.com) prepara el curs amb novetats escolars carregades de personalitat. Una d'aquestes novetats són les llibretes personalitzades, en què les criatures poden triar la fotografia que posaran a la portada. Es tracta d'entrar a la web www.personalitzaelteuquadern.cat i triar la foto, el dibuix o les frases que es vol posar a la portada, a la contraportada i a l'interior de les pàgines. Fins i tot es pot triar el nombre de pàgines, el tipus de full, la quadrícula, el color. I afegir-hi extres com separadors, marcadors adhesius, una butxaca per als documents i una goma de seguretat. Les llibretes es poden triar de dues mides, la DIN A-4 i la DIN A-5, i es recull a la llibreria o papereria habitual. Miquelrius també la pot enviar a casa. Els preus van des dels 5 euros.

L'altra iniciativa "amb personalitat" és la de les motxilles Doodle, que estan confeccionades amb Tyvek, que és un material resistent a l'aigua i que permet dibuixar-hi i dissenya-la al gust de cada infant. Els tancaments són amb cremallera, i la part de darrere està pelfada perquè es pugui transportar fàcilment. Com cada any, aposten per materials innovadors i resistents.

stats