Criatures 18/05/2013

L'ARA us ofereix, en exclusiva, el 'Joc de memòria'

2 min

Estimular la memòria és bàsic per poder mantenir el cervell en bona forma. Hi ha moltes maneres de fer-ho, però la més divertida per practicar en família és el joc. Partint d'aquesta premissa, aquest cap de setmana, coincidint amb la Nit dels Museus, podeu aconseguir amb l'ARA -en una ocasió única i exclusiva- el Joc de memòria del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a un preu de 5,95 €.

El joc inclou una selecció acurada de les peces més icòniques i valorades que els visitants poden trobar al museu català. La importantíssima col·lecció de Romànic i Gòtic està representada, entre d'altres, per l'absis de Sant Climent de Taüll, amb el conegudíssim pantocràtor, solemne i triomfant; el retaule de Sant Pere Màrtir; Assalt a la ciutat de Mallorca i campament de Jaume I -una impressionant pintura mural datada entre el 1285 i el 1290-, i també la versió de Jaume Ferrer de Sant Jeroni en el seu estudi , una pintura religiosa datada de mitjans del segle XV.

Avançant una mica en el temps, els jugadors d'aquest Memory del Museu Nacional d'Art de Catalunya es trobaran també amb Natura morta amb plat de codonys , de Francisco de Zurbarán, i del Barroc passaran a una de les etapes artístiques més ben representades per la pintura catalana, el Modernisme, amb obres de Ramon Casas ( Retrat de Pablo Picasso i Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem ), Joaquim Mir ( La joia ), Joaquim Sunyer ( Tres nus al bosc ) i Gaspar Homar ( Dama en un jardí ).

Passejada històrica

Així, amb aquest joc exclusiu que l'ARA ofereix avui i demà, els lectors podran refrescar la memòria al mateix temps que fan una interessant repassada a l'art català de tots els períodes. Un temps per gaudir de la història de l'art mentre es treballa la memòria i l'agilitat mental.

stats