L'AGENDA DEL CRIATURES
Criatures 14/10/2016

Família, què podem fer?

L'agenda per tenir entretinguts als més menuts de la casa. Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat i la publicarem a la nostra agenda del suplement Criatures

Ara Balears
5 min
Familia-que_1567653431_28716675_2995x607

Dissabte, 15 d’octubre

‘Bitels per a nadons’. L’Auditori d’Alcúdia acull aquest espectacle-concert per a infants de la mà de la companyia La petita malumaluga, que revisa algunes de les cançons més conegudes de The Beatles. El pop atrevit i melòdic d’aquesta mítica formació britànica es posa a l’abast dels nins, en un esdeveniment interactiu, amè i divertit. A les 17 i a les 18 h. 6 euros.

‘Cristobitas’. El parc de les Veles de Palma serà l’escenari d’aquest atractiu espectacle de titelles. Títeres desde Abajo presenta aquesta representació amb un format eclèctic i que integra una successió de diverses peces breus combinades amb referències a altres propostes artístiques de la companyia i a obres d’altres autors del gènere. Serà a les 10.20 h. Gratuït.

‘Miquetes i cançons’. La biblioteca municipal de Santanyí, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, ofereix aquesta divertida proposta artística, una activitat amena i entretinguda basada en un espectacle de fusió musical i teatral per als més petits de la família. L’esdeveniment anirà a càrrec de Tomàs Picornell, d’Arsis Produccions. A les 11 h. Gratuït.

‘Quin personatge del Museu Diocesà t’agrada més?’. La Seu de Palma acull aquest acte per a tota la família. Es tracta d’un recorregut fascinant a través de les llegendes que poblen les obres del Museu Diocesà. Els nins podran atansar-se a les fascinants històries que han sedimentat la cultura popular i el folklore de l’illa, de la mà de personatges tan coneguts i emblemàtics com per exemple el cavaller Sant Jordi i la princesa, el beat Ramon Llull, Santa Catalina Tomàs i el drac de na Coca. A les 11 h. 2 euros.

‘Las increibles aventuras de Wallace & Gromit’. El CaixaFòrum de Palma presenta aquesta cinta britànica d’animació, en una versió doblada a l’espanyol i dirigida a un públic infantil a partir dels 6 anys. Wallace i Gromit són els personatges d’un seguit de curtmetratges animats que es veuen abocats a tota mena d’aventures. En aquesta ocasió, n’arriba el llargmetratge, un film creat per Nick Park el 2001. A les 18 h. 4 euros.

‘Com es desfan les roques?’. El Centre de Geologia de Menorca a Ferreries i Sa Xaranga organitzen aquesta divertida activitat pensada per a tots els membres de la família. A més, es durà a terme una visita guiada que inclourà activitats basades en el desenvolupament d’un seguit de jocs i de proves, i s’oferirà el taller Què succeeix quan erosionam les roques?. Serà al Centre de Geologia a les 11 h. Gratuït a partir de 6 anys. Les places són limitades i cal inscriure-s’hi a centregeologia@ajferreries.org.

Cavalcada de carrosses. En el marc de les Festes de la Beata 2016, el parc de Son Tugores d’Alaró serà l’escenari d’aquesta colcada per a tota la família que promet animació a dojo i molta diversió per als més menuts de casa. Els assistents se citaran davant els magatzems de material de construcció Jaime Navarro. La colcada recorrerà diverses zones de la població: les Sabateres, Joan Alcover, l’avinguda de la Constitució, Can Ros, Metge Jaume Colom, Can Xalet i, finalment, la plaça de la Vila. A les 18.45 h. Gratuït.

Fiet. La Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears irromp amb força a l’Arxipèlag i presentarà, al llarg de tot el cap de setmana, un mostrari de les peces més representatives del teatre per a infants, juntament amb les novetats que emergeixen en el pla de l’escena en diferents indrets. L’esdeveniment, que es consolida any rere any, convertirà de nou Vilafranca de Bonany en el punt de trobada del món de l’espectacle infantil i juvenil, amb l’exhibició de diverses obres per als membres de tota la família, entre les quals hi ha Cösmix, Tens un monstre, Transhumància i Aeropuertático, El Martí i el siurell màgic, entre d’altres. Serà dissabte 15 des de les 10.30 fins a mitjanit i diumenge 16 des de les 10.30 fins a les 20 h.

Taller de plastilina. Com cada dissabte, la llibreria Baobab de Palma organitza un taller de plastilina. Faran la bruixa Bunilda i llegiran el conte. Serà a les 11.30 hores. Telèfon: 654 922 410.

Diumenge, 16 d’octubre

‘Romeu i Julieta’. El teatre Principal de Palma presenta l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la companyia de marionetes catalana Per Poc en un espectacle en el qual tota la família xalarà d’allò més amb els relats més sorprenents i bonics, però també tristos, que han anat construint la nostra tradició cultural. L’espectacle musical i teatral es durà a terme a partir de la cèlebre obra dramàtica de William Shakespeare, que anirà acompanyada dels compassos del famós compositor Sergei Prokofiev. Serà a les 12.00 h. 8-12 euros.

‘Aventura canina en acción’. El Trui Teatre de Palma ofereix aquest espectacle per als petits de casa. De l’autora d’Aventura en nunca jamás, La reina de las nieves, Un día lleno de sorpresas i Vaya Santa Claus, arriba aquesta aventura en la qual els infants podran gaudir d’una bona estona de música en viu, tota mena de jocs i moltes sorpreses. Protagonitzada per la patrulla de cans més atrevida i aventurera, l’espectacle promet una bona estona diversió. A les 12.30 i a les 17 hores. 15 euros (1-6 anys) i 18 euros (majors de 7).

Sortida dels gegants pagesos. Els geganters de Llucmajor trauran, acompanyats de la música festiva dels xeremiers de sa Marina, en Miquel i na Càndida pels carrers de la localitat. Els gegants sortiran de la casa de la Vila i, en arribar al passeig de Jaume III, presidiran i seran testimonis de la inauguració de la Darrera Fira de la localitat. A les 10.45 h.

Trobada de gegants i cercavila. En el marc de la XX Fira de Tardor de Consell, la colla gegantera de la localitat organitza aquesta trobada de gegants, que recorreran el poble en una divertida cercavila que farà que petits i grans puguin gaudir d’un horabaixa ple de música i de ball. Serà a la plaça Major de la població a partir de les 17.00 hores.

Dimecres, 19 d’octubre

‘Conte contat’. A la biblioteca de Can Sales, a Palma, els més menuts tindran l’ocasió de viure intensament un nou relat. Serà a càrrec de Pecata Minuta de Viu la Cultura. A les 18 h. Infants entre 3 i 9 anys.

‘Nassos i més’. Divertit contacontes a càrrec de Centimets Teatre, que tindrà lloc a Can Llobera, a Pollença. Serà a les 17 h.

Dijous, 20 d’octubre

Divermàgia. Divertit espectacle a l’Auditori del Centre de Selva a càrrec de Mallorclown. Emmarcat dins de les activitats de la xarxa de biblioteques del municipi. A les 17.30 h.

Divendres, 21 d’octubre

‘Les aventures d’en Rotget’. A la biblioteca de Moscari s’interpretarà aquesta divertida obra de teatre per als més menuts de casa. Serà a les 17.30 h.

‘Cantant animalades’. Contacontes per als més menuts, a càrrec de Xisca Puigserver a la biblioteca municipal Guillem Colom i Ferrà del Port de Sóller. Serà a les 17.30 h.

stats