L'AGENDA DEL CRIATURES
Criatures 20/10/2016

Família, què podem fer?

L'agenda per tenir entretinguts als més menuts de la casa. Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat i la publicarem a la nostra agenda del suplement Criatures

Ara Balears
5 min
Familia-que_1567653431_28716675_2995x607

Dissabte, 22 d’octubre

‘Beatles for kids’. L’Auditòrium de Palma acollirà aquest espectacle en el qual grans i petits podran gaudir amb els millors temes del quartet de Liverpool, de la mà del grup d’homenatge Abbey Road. L’espectacle, ple d’animació i de força escènica, serà un viatge a través del temps i de la discografia d’uns artistes de referència que han marcat la història de la música pop. Serà a les 18 h. 20 euros.

‘Piratas, corsarios y bucaneros’. El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera organitza aquest taller telemàtic sobre aquests personatges emblemàtics, que han poblat la mar d’aventures. L’activitat està orientada a grups familiars formats per adults i un o més al·lots de 6 a 12 anys. Serà a la casa pagesa es Porxet, a Eivissa, dissabte i diumenge des de les 11 fins a la 13 hores. 4 euros.

Ludoteca arqueològica. Els més menuts podran endinsar-se en el món apassionant de l’arqueologia d’una manera lúdica i entretinguda al Casal de Son Tugores d’Alaró, on es faran les inscripcions. Entre els 3 i els 11 anys. Serà de les 11 a les 13 h.

Excursió per la via verda i berenada. El nucli de Capdepera ofereix aquesta interessant excursió amb berenada inclosa. L’activitat serà a les 10 h i està recomanada per a joves entre els 12 i els 16 anys. Gratuït.

Tallers infantils. Els Quintos 99 organitzen aquests tallers a la Biblioteca Municipal de Consell, en el marc de la 20a edició de la Fira de Tardor de la localitat. Serà a partir de les 11 hores.

‘Milfulles de llenguatges’. Mariona Trenchs serà l’encarregada d’aquest contacontes, organitzat per la Biblioteca Pública Municipal a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Ciutadella. Es tracta d’una proposta divertida basada en la combinació de llenguatge poètic visual i sonor, i que permet estendre una mirada més viva i animada sobre els llibres il·lustrats. És un espectacle obert a tota la família i serà a les 11.30 h. Gratuït.

‘Moixonies per créixer’. Manangelment Musical presenta al teatre municipal Mar i Terra aquest taller-concert, amb dues veus i una guitarra i orientat als més menuts de casa. Les moixonies són carícies, petites mostres d’afecte que moltes vegades s’acompanyen de tonades, cantarelles i tota mena d’entreteniments. Són referents quotidians que reforcen el vincle familiar entre els pares i els fills. Prenent-les, doncs, com a base, la companyia vol reconvertir l’experiència diària del contacte íntim amb els fills en un instrument per aproximar-se i descobrir els diferents registres musicals i artístics, i per gaudir-ne. Serà a les 17 h (de 0-2 anys) i a les 18.15 hores (de 3 a 6 anys). 4 euros.

‘Presentem els primers jocs talaiòtics de la història’. Ciutadella presenta aquesta activitat orientada al públic familiar al voltant de l’estil de vida dels pobladors de l’illa en època talaiòtica. Hi haurà una gimcana i jocs que posaran en relleu les dificultats del dia a dia en aquella època, i que serviran per atansar el coneixement del passat menorquí als pares i als infants d’avui. Es durà a terme al poblat talaiòtic de Montefí, al camí Vell de Ciutadella, passat el cementeri nou a les 11 h. Gratuït.

Jocs infantils. Activitats i tota mena de jocs per entretenir els infants a la plaça dels Pins de Ciutadella. L’activitat va a càrrec de l’agrupament escolta Federico Pareja. Serà de les 16 a les 18 h. Gratuït.

‘El flautista d’Hamelín’. Un contacontes basat en el relat de la llegendària proesa del flautista que aconseguí destruir la plaga de rates que assolava el poble només amb la melodia de la seva flauta. El conte també servirà per posar en valor l’honestedat i la confiança, i per alertar sobre la importància de no dir mentides. Serà a la biblioteca Son Cànaves (Palma) a les 11 h.

Diumenge, 23 d’octubre

‘Pan, viaje al nunca jamás’. Les aventures del nin que no volia créixer. Aquest film de la Warner Bros (2015), que té com a protagonista el mític personatge creat per l’escriptor James Matthew Barrie, es podrà veure a l’Auditori de Ferreries. Serà a les 17.30 h. 4 euros.

‘Caputxete’s Project’. El grup Foganya presenta aquest divertit espectacle de teatre infantil per a tota la família, basat en el clàssic popular. Serà a l’Auditori Municipal de Porreres a les 19 h i els beneficis aniran destinats a la plataforma d’ajuda als refugiats de Sóller. 3 euros. Fins als 6 anys, gratuït.

Dimarts, 25 d’octubre

‘La màgia d’en Cotonet’. Un espectacle teatral de la Fada Despistada i els Somiatruites, que narra la història de l’amistat entre una fada que no sap cantar i un poc despreocupada, i en Cotonet, un nigul menut i més aviat temerós que tot el dia plora. És una activitat dirigida a tota la família i que tindrà lloc a la biblioteca municipal de Cala d’Or. Serà a les 17.30 h. Gratuït.

Dijous, 27 d’octubre

Programa de treball amb famílies. L’àrea d’Educació i de Projecte de Ciutat de Ciutadella de l’Ajuntament organitza tres tallers de debat i de coneixement al voltant de qüestions associades a les relacions entre pares i fills. En aquesta ocasió s’ofereix un taller per a famílies amb fills i filles en etapa preadolescent, en el qual es facilitarà orientació i informació relacionada amb el vincle familiar entre pares i fills dels 12 als 14 anys. Serà a les 19 h a la Casa de Cultura.

‘Un taller 100% Mallorca’. L’hora del conte a la biblioteca municipal d’Alaró. Activitat que constarà d’una petita actuació per desgranar i descobrir els 20 elements imprescindibles per conèixer Mallorca, recollits a la publicació 100% Mallorca: 20 icones per recordar. A més, en acabar l’activitat, els nins tindran l’ocasió de posar color a les icones. Serà a les 18 h.

Petit contacontes i taller de Halloween. Activitat que tindrà lloc a la biblioteca de Selva, dins del cicle d’activitats de la xarxa de biblioteques municipals de Selva. Ara que s’acosta el dia de Halloween, els infants aprendran a descobrir-ne els misteris i a conèixer i experimentar aquesta tradició d’arrel anglosaxona, que s’ha acabat convertint en una cita indefugible per a molta gent. Serà a les 17.30 h.

Divendres, 28 d’octubre

‘Conte contat’. Contacontes a càrrec de Pecata Minuta a la biblioteca municipal Guillem Colom Ferrà de Sóller. Serà a les 17.30 h.

‘Gerda i les quatre estacions’. Dins del cicle d’espectacles infantils i juvenils Totimolt 2016-2017, la companyia Els músics viatgers presenta al teatre Catalina Valls, de Palma, aquesta obra, basada en el conte popular de Hans Christian Andersen La Reina de les Neus, explicada a través de la tècnica del teatre d’ombres i amb música de Vivaldi. La història presenta les aventures de Gerda, una nina que ha perdut el seu amic Kay, raptat per la reina de les Neus. La tenacitat farà que, al cap de molt de temps, els dos amics s’acabin retrobant. La història reflexiona al voltant de l’amistat i la força de voluntat. Serà a les 18 h. A partir dels 3 anys. D’1 a 8 euros.

stats