Un pare com Darth Vader

Carles Escudero

Què m'has de dir Martí?

 

Doncs et dic que a mi les coses no m’agraden...m’encanten!. Que m’encanta la meva bici xulísima que em van regalar els meus tiets, que m’encanten els makis (jo els hi dic makinillos) i els macarrons amb salsitxes de Frankfurt, que m’encanta pintar moltíssim als fulls, a la pissarra de l’Ikea que em van regalar el padrí i la Rosa, i que he estat malalt amb varicel·la. També que tinc molts amics: la Lucía, el Bruno, el Xavi, la Maria, el Jordi, el Pep, la Gabriela i molts més, que m’encanta que el meu papa m’expliqui contes per la nit i la mama ho faci al terrat on pengem la roba i des d’on es veu la Sagrada Família i el Tibidabo, que tinc un cosinet petitó que m’estimo molt que es diu Aleix i un cosinet gran que no només me l’estimo, sinó que l’admiro moltíssim i que es diu Eloi, i una cosineta que es diu Alexandra que és molt, molt maca i ja menja macarrons com el Mario. Que m’encanta jugar a les parelles d’animals, i que a casa tinc tot tipus de tresors amagats: pedres, pals, joguines d’ous Kinder i més, i que el tiet Alberto i la tia Irene sempre em fan el pastís del meu aniversari i és molt dolç i m’encanta. Que m’encanta cuinar amb la mama, perquè si ho faig amb el papa doncs es posa nerviós, que ja sé escriure el meu nom i el del Mario, el meu germà, que es diu com una cançó d’un grup de música que es diu M-Clan. Que el papa, el Mario i jo hem sortit a un diari, que m’encanta anar amb botes d’aigua tot l’any i anar a l'estiu a la piscina amb el Darren i l'Alba, que el “tito Pan” i la tia Carla em van portar al parc del laberint, que m’encanten tots els “bolis” del papa, que m’encanta el berenar que fan al Rubick perquè és pa de llet amb Nocilla, que m’encanta el Dinàmiks, que és un programa de pocions; que al meu papa li encanta el cafè però a mi no, que m’encanta la feina de la mama, que per fi hem trobat el telèfon sense fils -després de dues setmanes- i que estava amagat darrera el sofà, i que el tiet Alex i la tia Tuky treballen en un cinema i molen molt perquè tenen la casa plena de “ninos” com el papa, però molt molt més... de veritat!! Que he vist la pel·lícula del “Lego” dos cops, i que tinc molts “ninos” Lego i el que em falta és un del papa que fa feina com ell, que es diu Sheikspir o quelcom així. Que m’encanta que la mama no pari de fer-me pessigolles, que el papa té una feina nova que diu que és molt xula,i ara té dues feines, però que jo el trobo a faltar i a la mama també, però que el papa m’ha dit que si tot va bé potser anirem a l’estiu uns dies al càmping de les cases marrons, que m’encanta pintar el menjador amb pintura de veritat amb l’avi Falele i l’àvia Lilo, igual que m’encanta anar a “Glòries” amb l’avi Cris i l’àvia Consol, i que un dia vaig anar a veure els avions, amb el tiet Diego i la tia Gemma, però no els de la peli d’avions, sinó els que volen, els de veritat, i que ja he vist totes les pelis de Toy Story, que li he fit obrir al papa tots els seus “ninos” que tenia dins les capses, el Vegeta i els Gremlins i molts més, i jo no entenc per què els tenia en capses amagats! Que m’encanta anar dinar al Mey Mey, que és un lloc on es mengen ”rollitos” de primavera i flam amb nata, que al telepizza he vist una pizza del Barça!!, que el Jose de la xurreria sempre em regala xurros i m’encanten, i que el mes vinent faig ja 4 anys…i crec que ja està.

 

Cada dia a la sortida del col·legi, la professora del Martí li pregunta al petit: “Què m’has de dir Martí?”. I el Martí està obligat a respondre cada dia el mateix: “Adéu, i fins demà”. De ben segur que el dia que no l’obliguin a respondre sempre el mateix tant la professora com qualsevol altre adult amb les mateixes intencions, El Martí explicarà un milió de coses molt més interessants...no creieu?

Zoom