Criatures 26/10/2020

Pensament computacional desendollat

2 min
Pensament computacional desendollat

Iniciatives engrescadores

El Departament d'Educació ha posat en marxa el Seminari web de programació i robòtica educatives. La primera sessió del seminari s'ha dedicat a compartir recursos i experiències d'aula al voltant del pensament computacional desendollat, l'entorn de programació Scratch i l'App Inventor.

Em van proposar de participar a la trobada virtual i vaig poder compartir diverses activitats d'aula per treballar les diferents tècniques del pensament computacional sense utilitzar tecnologia.

Activitats "unplugged" a l'aula

M'agrada dissenyar activitats d'aula desendollades. Trobo que funcionen molt bé als centres educatius i que són especialment motivadores per a l'alumnat.

Al seminari web vaig comentar algunes idees per abordar les diferents tècniques del pensament computacional d'una manera propera i senzilla. L'objetiu era explorar dinàmiques d'aula per treballar les tècniques de descomposició, abstracció, reconeixement de patrons i disseny d'algorismes.

IMG_20201020_114644

Vaig tenir l'oportunitat d'explicar activitats ben diferents, des del disseny de jocs per treballar l'orientació i la lateralitat fins al llenguatge algorísmic de les receptes, passant per l'anàlisi de patrons que troben en el nostre entorn més proper.

IMG_20201020_114918

El dia a dia per aprendre nocions bàsiques de pensament computacional

Quan vaig preparar la meva intervenció al seminari, em va venir al cap un fantàstic llibre que tinc a casa... i que m'agradaria compartir amb vosaltres. Potser us animeu a fer alguna activitat desendollada en família.

Hola Ruby. L'aventura de programar

Si vols aprendre a programar, la Ruby i els seus amics et diran com fer-ho. Seguint les aventures de tots ells aprendràs a pensar d'una manera més creativa i a superar qualsevol tipus de problema del teu dia a dia.

+ Detalls

Editorial: Estrella Polar

ISBN: 978-84-9137-218-9

Autora i il.lustradora: Linda Liukas

Traductora: Sherehezade Surià

stats