Criatures 25/09/2017

Objectes quotidians, un relat d'accions i connexions

2 min
Objectes quotidians, un relat d'accions i connexions

Amb la mostra The Way Things Do la Fundació Joan Miró commemora el 30è aniversari del film The Way Things Go dels artistes suïssos Peter Fischli i David Weiss, presentat el 1987 a la Documenta 8 de Kassel (Alemanya).

[Der Lauf Der Dinge (The Way Things Go) - Peter Fischli & David Weiss on Vimeo]

Tot seguit us deixo dos dels múltiples comentaris i valoracions que va provocar aquesta pel.lícula.

L'exposició The Way Things Do ens ofereix una doble oportunitat. Per una banda, podrem gaudir de la projecció d'aquest mític film, una genial reacció en cadena d'accions i reaccions d'objectes i substàncies. Per una altra, ens planteja una revisió de concepte d'objecte i ens anima a explorar les diverses lectures que n'ofereixen tres noves produccions dels artistes Daniel Jacoby & Yu Araki, Serafín Álvarez i Cécile B. Evans.

Al següent vídeo, en Serafín Álvarez i la Martina Millà, comissaris de l'exposició, ens presenten la mostra i es comenten les produccions que hi trobarem.

The Way Things Do planteja una reflexió sobre la relació que els artistes nascuts als vuitanta tenen amb els referents de generacions precedents i sobre la reconstrucció que en fan en les seves produccions.

Com a mostra, la instal·lació One Step Closer to the Finest Starry Sky There Is de Serafín Álvarez, un enorme conglomerat d’objectes de merchadising basat en relats de ciència-ficció, on l'autor explora les diverses maneres en què els fans es relacionen amb els seus universos de ficció preferits.

Aprofiteu i feu una escapada a la Fundació Joan Miró, no us podeu perdre The Way Things Do.

+ Detalls

EXPOSICIÓ

The Way Things Do, fins el 01/10/2017

Publicació en línia

FILM

The Way Things Go, Icarus Films

The Way Things Go a Vimeo

FOTOGRAFIES

Galeria a Flickr - Creative Commons BY-NC-SA

stats