Criatures 15/08/2017

Antoni Tàpies, un maker avant-la-lettre?

2 min
Antoni Tàpies, un maker avant-la-lettre

Atret pel prestigi de l'obra d'Antoni Tàpies vaig anar a veure l'exposició Antoni Tàpies. Objectes. El treball amb materials, textures, objectes ha estat un element molt present a la producció artística d'aquest autor, una obra amb un segell inconfusible.

Tàpies sempre m'ha interessat. Trobo que és un artista que et provoca i et situa en un diàleg obert entre la materialitat de la seva obra i la teva mirada. Aquesta dinàmica afavoreix la interpretació i la valoració raonada, tot posant en relació la seva obra i el seu context comunicatiu.

A l'exposició veurem una mostra de la producció objectual de Tàpies. La quotidianitat i la senzillesa dels objectes emprats ens porta a identificar-nos molt amb les seves obres. Trobarem objectes de molt poc valor, usats i que aporten un vincle directe amb la realitat.

El vincle amb el moviment maker?

moviment maker?Tàpies és una font inesgotable d'inspiració i creativitat. M'agradaria fer una especial referència a la seva mirada maker.

La seva obra ens obre un camí per donar altres vides a materials i objectes propers i banals, afavorint la reutilització. En certa manera va ser un avançat, propiciant la reutilització de recursos per fer noves creacions quan encara no hi havia aquesta consciència. L'obra de Tàpies ens apropa, d'una manera singular, a fer, crear i expressar-nos, el primer punt de The Maker Movement Manifesto, de Mark Hatch.

Una passejada per l'exposició ens permet copsar la teatralitat de la posada en escena de les seves obres, tot un espectacle que ens apropa a l'univers de l'autor.

Us animo a visitar l'exposició, una mostra on grans i petits podrem gaudir de l'experiència de conèixer una selecció de la producció objectual d'Antoni Tàpies.

+ Detalls

Exposició

Antoni Tàpies. Objectes, fins el 14/01/2018

Llibre

The Maker Movement Manifesto, de Mark Hatch

Fotografies

Galeria a Flickr - Creative Commons BY-NC-SA

stats