Criatures 13/11/2013

Barbers arrencaqueixals

3 min

-

Fa unes setmanes la MariaRendoem va enviar unes fotos d’unes infusions que em van despertar la curiositat.

-

-

Ja he parlat en altres entrades de les herbes que suposadament serveixen per tenir més llet,herbetesque prometen l’oro i el moro però que rasques una mica sobre la capa de promeses i no hi ha més queherbetesamb propietats sense demostrar.

Evidentment les mares lactants no som de massa profit pels fabricants de "coses", per tant cal veure quines són les nostres pors per poder vendre i guanyar diners. Siguem francs que en el tema herbes, esperit altruista i de servei no n’hi ha massa.

Vivim envoltats de publicitat i ens creiem la publicitat sense posar massa en dubte allò que ens diuen. De fet la lletra petita dels anuncis ni la veiem passar. Aquestes infusions en concret són el súmmum de la publicitat i elmàrquetingcada web la venen millor que l'anterior, en una web es promocionen així:

“Si estàs alletant al teu bebè o t'estàs preparant per a la lactància (…) és la infusió que necessites. Una infusió a base de plantes que contribueixen a la producció de llet materna i al benestar de la dona en període de lactància.”

A veure si te la venen tan si com no: tant si alletes com si et prepares. Sialletes les necessitesperquè contribueixen a la producció de llet materna i si noalletes et fotenun clatellot i et fan encendre totes les alarmes de la por irracional a no tenir llet. Per tant pel que pugui ser les compres sí o sí.

L’afirmació que contribueixen a la producció de llet la desgrano aviat amb els components de lesherbetesperò l’afirmació que contribueixen al benestar de la dona (no serà l’home!) en període de lactància té conya! A veure, qualsevol líquid calentó ens fa sentir bé, acostuma a tenir un efecte sedant sobre el nostre cos, perquè ens relaxa. Per tant una mica de llet, uncaldet, una xocolata, qualsevol infusió…. Té el mateix efecte sobre el nostre cos. Llegixoen una altra web que el benestar és pel gust agradable, i noseríamés fàcil dir-ho així? Sense invencions ni efectes màgics?

Vaig passar a buscar-ne la composició a veure què:

“A cadabosseta: fruit d'Anís verd (Pimpinellaanisum) 750 mg, full deberbera(Aloysiacitriodora) 375 mg, fruit de comí de prat (Carumcarvi) 275 mg, fruit de fonoll (Foeniculumvulgare) 100 mg.”

Com podeu imaginar, si sóc molt previsible, vaig anar a consultar la web de e-lactanciaper veure què en deia de cada component. Us explico un truc abans de res. Sibusqueu el producte de fitoteràpia al buscador general no acostumaa sortir. Cal entrar a GRUPS, cercarFITOTERAPIASISTÈMICA, i una vegada aquí podeu consultar les herbes concretes.

STOP. Per què eren les herbes aquestes? Per tenir llet o per deixar de produir? Noooo eren per produir mala llet, espera que ara em sembla que ho he entès!

Torno a mirar la informació i llegeixo:

"Les infusions són a base de fonoll, comí de prat, i anís verd coneguts mitjançant estudis clínics per contribuir a la producció de llet. Si ja estàs alletat o estàs embarassada i et preocupa que no et pugi la llet després del part aquestes infusions t'ajudaran a normalitzar el procés natural de la lactància"

Ploro de riure!!!!! Estudis??Quins!!?? Han de ser els seus que per cert estaria encantada de veure. Els que jo he vist diuen que no hi ha cap efecte sobre la producció de llet! I si fem cas de e-lactanciapotser al contrari! Com sempre aquests productes fan sorgir la por i el dubte per crear lanecessitat de consumir-los. I això de normalitzar el procés natural em sembla patètic per no dir una paraula més gruixuda.

I si encara no hohem vist tot la web del producte rematacom si fos un 2x1:

"A més, tenen propietats carminatives (ajuden a eliminar els gasos intestinals, alleujant els còlics del lactant)."

La que faltava!Sense paraules, com pot ser que encara seguim així a aquestes alçades del campionat! Utilitzant els mites més vells, les pors més ancestrals per vendre un producte.

Em recorda aquellsbarbers arrencaqueixalsque venien elixirs a la plaça del poble!Aixxque no avancem!

stats