Som la llet

Alba Padró i Arocas

Els apèndix dels ninots

Els catàlegs de Nadal inunden de manera perillosa la meva bústia i el de tots els nens de Catalunya! I no hi puc fer res, els catàlegs em posen de mala llet.

Miro les nines i m’agafa una sensació d’angoixa. El biberó i el xumet és un apèndix de totes les nines. M’esgarrifen. Passo pàgina, arribo a als peluixos. Horror! Els ximpanzés tenen biberó, els conills i els poltres. I el que em resulta més xocant, animals que no son mamífers també tenen un apèndix en forma de biberó.

Cap de les meves filles ha pres un sol biberó, tampoc m’han vist mai fer-ne cap, ni a casa hi ha bibes ( pots d’aquells de tenyir que feia servir jo de petita, si), i elles han donat pit a les seves nines i als seus peluixos però també els han donat bibes.

I jo em pregunto. Si les meves que “ho han mamat” cauen en la normalitat de donar un biberó.Què fan els altres nens i nenes que no han vist mai un pit en acció?

La cultura del biberó ens envolta, ens contamina. En quin moment hem desplaçat la normalitat i la naturalitat de donar el pit per instaurar el biberó com apèndix alimentari?

Estic segura que de la mateixa manera que hi ha molts nens que pensen que els pollastres creixen al súper i que no n’han vist mai un de viu, hi ha d’haver nens que no saben que som mamífers i que el pit d’un mare fa llet i que el menjar del nadons no surt de la farmàcia o del súper. Trist, molt trist.

(Per cert em nego a il·lustrar aquesta entrada amb imatges de nines de talltradicional, el "bebé glotón" és de catàleg i va amb xumet però és el primer ninot que simula que l'alleten)