Criatures 18/07/2011

Teta i caloreta

3 min

L'altre dia parlant pel Facebook amb la Myriam em va preguntar si no havia parlat mai de la calor i la lactància. I de fet tenia aquesta entrada a mig fer, per tant era el moment ideal d'enllestir-la.

Ja sabeu que la meva especialitat és parir i alletar a l'hivern. No per res especial, només perquè no m'agrada la calor.

L'hivern,per mi, és l'època ideal per alletar. Sí ja sé que alletar al carrer amb el neumàtic i la ronyonada al aire no és agradable a cinc grausperò quan ets a casa amb lanena a sobre, amb aquella escalforeta que transmeten les criatures amb aquella sensació dolceta, aquell benestar....mmmhhh quin plaer!

Encara ho puc sentir!Però visc a Catalunya, a Barcelona més concretament, i al estiu fa una calor humida i enganxosa asfixiant ( no vull ni pensar en la calor que fa en altres parts de la geogràfia)i si aquesta escena de lactància idíl·lica de ple hivernla trasllades d'estació i la plantes a ple agost ja no és tan idíl·lica i fins i tot és llefiscosa!

Hi aquí hi ha dos coses a tenir en compte. Una és la calor que tenim les mares per se, perquè fa calor a tot arreu i l'altre la calor que tenim perquè tenim una manta elèctrica amb cames, que per altre part sembla no tenir massa calor, que et puja a sobre i et deixa amarada de suor cada vegada que té gana o set o vol dormir o es vol consolar o li ve degust fer un xarrup....

Les criatures tenen una mala regulació de la seva temperatura corporal i sembla que no tenen mai calor quan estan repantigades sobre nostre amb la teta a la boca.

I els veus igual que pollets,xarrupant tetai entre l'esforç de succionar i la calor del cos a cos comencen a suar, els regalims de suor apareixen per tot arreu i acabes tu i criatura xops de dalt a baix intentant mantenir la criatura agafada que sembla que s'escorre com una truita de riu!

A ells sembla que no els molesta massa però normalment les mamis ho portem diferent. Per cert que el que ells si solen patir en aquests contactes pell amb pell és de sudamines. S'omplen de petits granets vermells amb relleu que els deixen la pell que sembla una llima del 1. La solució? Crema de cul. La crema del culet fa meravelles amb les sudamines. Surts amb la criatura al carrer que sembla un indi, perquè la crema resisteix l'aigua i és clar tampoc és el cas de fregar-los amb el fregall de la cuina, així que sudamina o crema de cul, doncs doble ració de crema de cul i vergonya al calaix.

I per acabar-hod'adobar amb la pujada de la llet, amb tot el moviment hormonal que comporta sembla que estiguem a la menopausa. Quina fogots! Calorada va, calorada ve! Maleïdes hormones! Si visquéssim al pol seria d'agrair però a ple estiu amb clima mediterranino cal tanta hormona escalfant-nos el que no sona!

I primer ets prudent i pateixes per la salut criatura, no sigui que agafi el seu primer constipat, i també pel canvi climàtic és clar, i et negues en rotunda posar l'aire condicionat però arriba un moment que tens la sensació que et fondràs com una estàtua de gel si no fas quelcom immediatament. Així que aire a tope icriatura i tu amb roba de màniga llarga! Sí, sí, sí! Això és vida! Per alletar ha de fer fred!

I de nit la cosa no és millor, si obres la finestra la teva tendra criatura és el blanc de tots els mosquits assassins del planeta, si ho tens tot tancat t'ofegues i si poses l'aire et cal dormir amb el nòrdic!

Ara queel planer més gran és alletar al mar o la piscina, millor la piscina pel tema de la sal però en situació d'emergència no feuescarafalls a res. A la piscineta amb la criatura relaxada, tu fresqueta i la teta servida"on de rocks"... Així queviure a l'aigua tot l'estiu o fer immersió per alletar és una opció que cal valorar detingudament.

Ja veieu, gestionar la lactància i la caloreta d'aquesta època no és fàcil, alletar és un plaer sigui hivern o estiu però si el temps acompanya ho fa tot més agradable i menys enganxós!

stats