Criatures 02/11/2012

Són dos!!!!

3 min

- Entrada dedicada a la Muget i l’Àngels que acaben de ser mares de dues criatures precioses. Felicitats família! - Criar una criatura ésuna aventura, criar-ne dues a la vegada pot ser per tornar-se ximple. Però ja sigui criar-ne una o dues els principis són complicats.Així que avui entrada pràctica de cara a encarar la lactància amb dues criatures.

Un dels principals obstacles en el cas d'embarassos múltiples és que les criatures poden ser prematures amb tot el trasbals que això suposa. Si les criatures estan ingressades i la mare també la lactància és una mica més fàci perquè pot tenir més accés als seus fills. Quan la mare és donada d’alta amb una de les criatures, o amb cap de les dues, l’alletament pot resultar molt estressant, una mena de cursa d'obstacles.

  • Cal crear una dinàmica d’extraccions cada dues hores de dia i cada tres de nit per tal de mantenir la producció de llet i tenir la màxima quantitat de llet per portar a les criatures al hospital. Si les criatures són prematures la llet és més que aliment, és una medicina.
  • És important comptar amb un tirallets elèctric doble per tal d’estimular al màxim.
  • Cal saber-se les taules de conservació de llet i saber com transportar-la.
  • Cada hospital té els seus protocols pel que fa a l’acompanyament de les criatures i també depèn de cada centre el contacte físic que permeten. No cal dir que com més contacte, com més sostingut i constant millor.

Una vegada a casa tot millora una mica però hi ha nous reptes a assumir. Els pares durant les setmanes d’hospitalització deixen en mans dels sanitarisles seves petites criatures i cal gestionarel retrobamenti aprendre a tenir cura dels nadons superant dia a dia els dubtes i les pors.

El primer que cal tenir molt clar al arribar a casa és que cal delegar la feina. Acceptar i demanar ajuda per els temes de casa: cuinar, fer la neteja, posar rentadores, planxar, anar a comprar....Aquestes tasques les avies, germanes, cosins, nebots i veïns del cinquè les fan de meravella així queno passa res per demanar exactament què necessitem. Penseu que potser no podreu fer altre cosa que anar del llit al sofà i del sofà al llit fent parada als lavabos i esperar que us portin i tallin els cinc àpatsdel dia! Per tant delegeu allò que els altres poden fer per vosaltres i centreu-vos en la única cosa que només vosaltres podeu fer.Hi ha moments en els que sembla que mai més fareu altre cosa i que no tornareu a veure la llum del sol, però podreu, arribarà el dia que podreu!

Tema alletar, aquí hi ha moltes opcions i totes bones. Podeu fer el que vulgueu perquè segur que ho fareu genial, només apunto idees per si voleu acabar de decidir-vos.

En primer lloc, les criatures són bessones però no tenen perquè anar sincronitzades amb el tema son i gana, seria genial però són personetes amb opinió pròpia i us cal adaptar-se a elles.Si es deixen i es sincronitzen podeu alletar a la vegada, pot resultar complicat però és qüestió de posar imaginació al tetasutre, fer servir coixins i tenir ganes de jugar al twister. Si ho feu a la vegada aconseguireu augmentar el reflex d’ejecció de la llet el que es tradueix en més llet per tots.

Alletar per separat suposa el mateix que alletar una única criatura amb l’únic inconvenient que potser no feu altre cosa: de criatura en criatura i teta perquè ens toca! Però també permet poder centrar l’atenció amb un dels nadons i retrobar-se més intensament.

Un tema que planteja molts dubtes és l'assignació o no assignació d’un pit a cada criatura. Bé, els pits no produeixen la mateixa quantitat de llet, sempre hi ha un pit més productiu,i amb diferència, que l’altre. Per tant assignar un pit a cada criatura pot comprometre la producció. A més si hi ha un germà més dèbil, més petit o amb dificultats de succió, el germà més gran i hàbil li farà gran part de la feina.A més se sap que les criatures que mamen tenen millor la lateralitat perquè el anar d’una teta a l’altre obliga al seu cervell a treballar amb els dos hemisferis.

Molts pensen que alletar i mantenir la lactància amb bessos és impossible, però el cos que ha fet possible engendrar-los fa possible alletar-los i si es vol en exclusiva durant sis mesos.I com sempre ompliu-vos de paciència, controleu evolució de pesi demaneu ajuda si res trontolla.

stats