Criatures 10/04/2013

Nedar i guardar la roba

3 min

-

Ens han entrenat per dir la veritat però no cal, si sou mares lactants avui una entrada necessària per sobreviure entre tants consells i opinions no desitjades.

-

La setmana passada vaig estar acompanyant una mare d’una preciosa nena de 4 mesos. La seva lactància anava genial, la nena creixia com una poma, no tenien cap mena de dificultat amb el pit... I doncs què volia de mi?

Volia saber si feia les coses bé perquè tenia l’enemic a casa i la tècnica de la gota Malaia els començava a funcionar. I ella que veia que la seva lactància perillava em va fer un crit de socors.

El problema eren les àvies, les veïnes, les amigues...... La nena tenia 4 mesos i havia començat a despertar-se a les nits. La mare ingènuament ho va explicar i evidentment va rebre pals per tot arreu! És clar una nena tannnnnnn gran que s’havia començat a despertar a les nits per mamar quan no ho havia fet mai era molt sospitós i sense saber res de lactància tot els va porta a pensar que certament la criatura tenia gana! I van començar amb la lletania: la teva llet ja no l’alimenta, la nena és massa gran per donar-li només llet, i si li dones una mica de llet ( referint-se a la llet artificial i com si la nena s'alimentés de caldo de Nadal i no de la teta de sa mare), i per què no li fas una farinetes de cereals perquè dormi?

Hi ha ocasions en les que em toca corregir postures, mirar tels, valorar succions... Però aquella tarda tocava explicar tècniques de la CIA de supervivència!

Així que avui entrada bàsica de supervivència i evitació de comentaris no desitjats:

Primer:

Mesura al contrari i valora quin coneixement pot tenir sobre la lactància. La tècnica és tan simple com preguntar abans que ells:

"Què vas donar el pit?"

I escolteu les respostes. Tan simple i tan senzill. Si us comencen a explicar històries per no dormir, si us comencen a dir que els nenes amb llet artificial creixen igual, que van alletar dos mesos perquè no tenien llet, que has donar el pit amb horaris perquè et prenen el pèl.... O qualsevol frase d’aquest tipus sigues llesta i fes un gir a la conversa i afirma molt tranquil·la:

"Uix, quina frescota que fa, no?" ( Ull adapta frescota/calorassa segons correspongui no fos cas us enganxin) i immediatament toqueu el pirandó!

Altra cosa és que trobeu una igual, si teniu aquesta sort esplaieu-vos a gust i aneu a fer un cafetó i decortiqueu de tot i de tothom que opina de la vostra lactància!

Segon:

Eviteu ser massa comunicatives. Eviteu parlar de que esteu cansades i/o esgotades, que no dormiu o que sembla que torna a voler teta. Recordeu: qualsevol d’aquestes sentències pot ser usada en contra vostra sense pietat!

Tercer:

Apreneu a dir mentides o com a mínim mentides piadoses. A tots ens han inculcat que dir mentides és lleig i que no hem de fer, ho sabem, però i si les mentides són piadoses?

El diccionari diu d’aquest tipus de mentides:Afirmació falsa proferida amb una intenció benvolent, que pot tenir com a objectiu el tractar de fer més digerible una veritat tractant de causar el menor dany possible.

Doncs això! Digueu mentides piadoses per causar-vos el menor dany possible.Les mares més experimentades acostumem a donar respostes ximples però si encara no teniu rodatge feu servir l’opció mentida piadosa:

- Taaaaaaan gran i encara mama????

Nooooooooooo, mamar fa ANYS que no pren pit! ( si no té la teta a la boca és clar)

- Taaaaan gran i encara mama

Nooooooooooo és que està aprenent anatomia (amb la teta a la boca)

- A les nits encaaaaaaaaara es desperta per mamar?

Nooooooo, fa mesos que dorm 12 hores seguides. I fa migdiades de dues hores!

- I nomééééééés pren teta?

Nooooooooooooo, li he d’amagar els peus de porc amb cargols perquè els devora!

Quart:

Si, cap d’aquestes opcions us convenç passem a la gran tècnia de la CIA: No expliquis res i el que expliquis que sigui mentida. Desinformació al poder.

Noies en aquesta vida cal nedar i guardar la roba i creieu-me que és la millor opció per poder viure tranquil·la sense que us recordin cada dos per tres que ho feu tot malament i ells saben com ho heu de fer bé!

stats