Criatures 13/12/2010

Mira per on!

3 min

La setmana passada la meva sister ens va passarun enllaç amb una entrevista al jugador de futbol del València Joaquín. Nom' agrada massa el futbol. I no, no m'he trastocat el bloc segueix parlant de lactància.

Al senyor Joquín Sánchez Rodríguez li fan aquesta entrevista que ni tan sols he llegit. Només he dedicat atenció a les dues últimes preguntes, les que parla de lactància. Què te a veure el futbol amb la lactància us preguntareu? Forces jugadors de futbol han reconegut que hanmamat força temps: Pelé, Bojan i també Joaquín... En el seu cas aquesta dada és arixconeguda, va mamar fins als 6 anys, i aquesta aparentment poc reveladora dada autobiogràficadeljugar ha sortit mil vegades a les entrevistes que li han fet, per tant això per mi no era cap novetat però la seva afirmació al final de l'entrevista m'ha deixat glaçada. Llegiu les dues últimes preguntes de l'entrevista si el futbol tambéus la repampimfla.

Així doncs, amb el vostres permís em dirigeixo a ell perquè en aquests moments això ja és una cosa personal.

(Us informo a tall autobiogràficmeu, per si acabeu d'aterrar en aquest bloc, que he alletat a dues nenes, una duranttres anys i mig i a l'altre cinc any i mig)

Estimat senyor Joaquín quina decepció!Sincerament m'ha entristit això que explica. Cóm pot ser? M'ha deixat terriblement preocupada. No pot ser veritat el que diu! No m'ho puc creure???!!!! Però com s'atreveix???? Ja veu he passat del la interrogació a la indignació. M'ha dit que sóc unaantiga, per no dir vella queés pitjor!

Me començat a fer mil preguntes. Què vol dir ser moderna? No som totes lesdones d'avui en dia modernes?

Suposo que sóc coetània de la seva esposa. Per tant si ella es una dona moderna jo també ho sóc, no? O no? Perquè jo he alletat a les meves filles i no poc precisament! Dedueixo que vostè coneix a moltes dones a les que anomena "modernes" jo diria que també en conec,però no estic segura si coneixem i parlem de les mateixes dones. A veure, com puc justificar que josóc una dona moderna tot i haver alletat de manera prolongada. Pensem, pensem...

A veure sóc dona treballadora; treballo a casa i fora de casa, em falten 60 crèdits per acabar la carrera ( mare et prometo que un dia d'aquest l'acabo), no porto cotxe per no contaminar, reciclo i reutilitzo, porto un telèfon mòbil tàctil que no rep msm això sí, he demanat un iPod als reis, tinc una pàgina web en construcció, tinc perfil al facebook, al tuenti i al twiter i sóc blocaire! Què més puc dir per demostrar que sóc una dona moderna?

No és suficient?

He investigat la seva vida, això d'Internet és la pera, i San Google m'informa que té set germans! Vostè va néixer l'any 1981, va néixer en un moment en que la lactància materna no era una moda. I la seva mare el va alletar sis anys, no crec que fos a l'únic dels vuit fillsa qui donés pit. Una mare que alleta durant tant temps i aguanta durant tant de temps la pressió social és perquè té les cosses molt clares i si n'alleta un, alleta als altres i fins i tot potser arriba a fer un tàndem. Està clar que la seva mare és més antiga que jo però no som tan diferents. La seva dona també és moderna això segur, però potser té altres interessos que la porten a no voler alletar i això no té res a veure amb ser moderna o antiga.

Modernes el que es diu modernes ho som totes i entenc que vostè contraposa la seva lactància prolongada i l'actitud de la seva mare amb l'opció de la seva dona i potser de les dones dels seus amics. Però no és més moderna, com vostè diu, la que enxufa un biberó a la que tria donar teta. Perquè més enllà de l'ús de la paraula i del seu significat el que desprèn l'entrevista és que pensa queles dones d'avui en dia no alletem. Les estadístiques, com a mínim les de Catalunya indiquen que alletararaestà de moda, per tant és modern.

Des de aquí salutacions a totes les antigues d'aquest món que alleten dia i cada nit a les seves criatures.

Per cert jo canviaria la paraula "obsessión" que fa servir per referir-se a la seva lactància per "passión" curiosament la connotació és força diferent i em sembla que la seva mare s'ho mereix.

stats