Criatures 10/11/2014

"Loba"

2 min

Avui em desvio una mica del tema lactància per parlar del part i delprojecte“Loba.

Dissabte vam passar el dia a la jornada de formació d’ALBA, un dels temes que va aparèixer més va ser el naixement, el part. I com un moment traumàtic i estressant com aquestper lacriatura, pot ser controlat si elrepel cos de la seva mare i no és separat d'ella.Com naixem determina moltes coses, algunes que ni ens podem imaginar.

"Loba" s’estrena al gener i és una recerca per mostrar comsónels parts, com vivim la “normalitat” dels parts d’avui dia.

Parir fa por, parir sembla tenir riscos, parir fora d’un ambient hospitalari ens sembla a priori el menys segur per mare i criatura....

Però durant el part, quan es permet que tot flueixi, quan s’acompanya de manera respectuosa alnaixementel cos de la mare i el bebès’acompassen, funcionen com una unitat on tot està pensat.

Commés saps del tema més mal fa,commés entens la importància del part, més frustrant resulta saber comessegueixen fent les coses, com són els parts “normals” com deixem intervenir un procés fisiològic fins que la majoria de vegades es converteix en un procés iatrogènic. Fa mal, i fa mal més enllà de les cicatrius físiques i més enllà dels records dolorosos.

“LaLoba” enspermet recórrerel món, recórrer la realitat del naixement, escoltar les veus que ens expliquen les seves raons, els seus sentiments, patiments i alegries. Veure com un procés fisiològic pot causar dolor més enllà. “La Loba” té uns objectius molts clars:

• Prendre consciència del que passa avui en dia en relació amb el part.• Conèixer els processos fisiològics del part.• Comprendre per què parir a l'hospital s'ha convertit en una pràctica comuna. (Quines conseqüències té sobre les dones l'oxitocina, l'epidural,l'episiotomia o la cesària.) Conèixer com la nostra societat ha arribat a un percentatge tan alt de cesàries.• Recuperar la pèrdua d'autonomia i de confiança de les dones amb el seu cos.• Entendre com i per què la professió de llevadora / llevador i els coneixements que impliquen estan avui en dia tan amenaçats.• Reconciliar dos mons (hospitalari i tradicional), establir els límits de cada un d'ells i així conèixer les veritables necessitats i possibilitats que s'ofereixen a la dona.

Poder escollir, poder decidir on i com vols parir és un dret de totes les dones i de les seves criatures. Amb els anys hem millorat certes coses però segueixen arribant relats aberrants de com va ser el part de moltes dones.Altres no diuen res perquè el seu part va ser "normal".....

Lapel·lículade “Loba” està en ple procés decrowdfunding, qualsevolcol·laboracióper tirar endavant lapel·lículaserà benvinguda!Us deixo els enllaços on podeu trobar més informació:

https://www.facebook.com/lobafilm

http://lobafilm.com/

stats