Sí, sí és el primer

Xavier Tedó

Les extraescolars

Aquestes setmanes els pares anem de bòlit decidint quines extraescolars faran els nostres fills. Bàsicament perquè un dia la criatura et diu que vol fer música i l’endemà taekwondo. Tot depèn del que facin els seus amics. Enguany tots han deixat d’anar a piscina. El nostre nano ha estat taxatiu. Fart que li preguntem dia sí dia també si vol continuar fent natació se’n va a l’estudi, agafa un paper i fa un gargot. Ell mateix ens ajuda amb la traducció simultània: “Posa prohibit piscina”. Ja ens va estar avisant el darrer trimestre preguntant-nos cada matí si li tocava fer piscina esperant un no de resposta, però es veu que la meva companya no havia perdut la fe.

Els dimecres fa música. Volem recuperar la inversió que hem fet aquests quatre anys comprant-li intruments de tota mena. Només ens falta el saxo i el trombó. Com que a casa no practica massa, hem pensat que en una escola potser es motiva. A l’hora de triar una activitat esportiva m’he guiat pel sentit comú. He escollit un esport que no segueixo mai: l’hoquei patins. Suposo que per aficionar-m’hi després de trenta-sis anys. Truco al responsable i em diu que la iniciació es fa els dimecres i els dijous, però que en dos mesos també faran classes els dimarts. Li pregunto si al final ho faran tots els dies de la setmana per demanar voluntàriament l’acomiadament laboral. Em diu que és el mateix preu tant si hi va un dia com dos o tres, que el primer mes és gratuït i que et cedeixen tot el material. M’agafo l’excedència.

L’anglès és cosa de l’àvia. És ella qui ens ho financia. O ens ho anava a financiar. Perquè vam anar a un centre d’optimetria on ens van dir que el nano té un ull gandul, com ja vaticinava la seva mare, que pot ser el motiu del seu desinterès per escriure, pintar, retallar o qualsevol altre tipus de manualitat que li facin fer a l’escola. L’especialista ens recomana que no el sobrecarreguem d’activitats i ens ensenya uns exercicis per fer a casa. Seguim fil per randa els seus consells. La setmana passada a la sortida de l'escola la criatura decideix unilateralment sumar-se al grup que fa anglès i anar a l’acadèmia. Ja li hem demanat a l’àvia el seu número de compte.