Puces a les butxaques

Anna Castells

Tres cavallers

Zoom

Els "jocs de falda" són de les primeres manifestacions "de joc" que fan els infants. Per això, són un punt de partida ideal per a l'educació i la diversió amb els fills.

Si miréssim moltes de les aportacions pedagògiques que fan al seu desenvolupament parlaríem de descobriment del seu cos, del llenguatge oral, de la dansa, del ritme, del moviment, de la música, de les cançons, de la comunicació amb l'adult, del gaudi, de la sorpresa, l'ensurt...

Un dels que a mi m'agrada és "Els tres cavallers". Us explico com es fa, però si en voleu veure un vídeo ho podeu fer aquí(heu de buscar la número 22.):

1. Col·loqueu-vos el nadó damunt les cames

2. Comenceu a cantar i feu... (les accions les descric en cursiva sota el vers)

<<Tres-cava-lleee-eers, sur-ten-de Fran-ça, van-cami-naaa-aant, i mai-no s'en-can-ten>>

(Cada separació és un "pujar i baixar" de genolls. Cada vers són quatre cops i en acabar la frase fem una pausa)

<<Un vaaa al pas. Tris-tras-tris-tras>>

(A la primera frase no es fa el "pujar i baixar" només es canta. Al Tris-Tras, és fa el "pujar i baixar" a un ritme suau.)

<<L'altre vaaa al trot. Tris-tras-tris-tras>>

(A la primera frase no es fa el "pujar i baixar" només es canta. Al Tris-Tras, és fa el "pujar i baixar" a un ritme més ràpid que l'anterior.)

<<L'altre va al galop! Tris-tras-tris-tras-tris-tras-tris-tras...!!!>>

(A la primera frase no es fa el "pujar i baixar" només es canta. Al Tris-Tras, és fa el "pujar i baixar" a un ritme molt ràpid)

Riures assegurats!

Zoom

Si en voleu saber alguns més o recordar els que ja sabíeu podeu trobar-ne a: Jocs de falda de MoenrcaTvo aMoixiganga.

Una bona estratègia que caldria que no caigués en l'oblit!A més, val la pena escoltar a na Txell Tuxans en un breu vídeoque ha fet l'escola Arboç de Mataró amb la col·laboració de les Fundació Maresme i el Tecnocampus de Mataró en que ens expliquen quines beneficis ens aporta el joc de falda per afavorir la comunicació.

Les imatges són tretes d'aquí i d'aquí.