Puces a les butxaques

Anna Castells

My country

Zoom

Com us deia fa un parell de setmanes, l’altre dia vaig anar amb uns amics a jugar aTamborí de platja.Jo era la única que no tenia ganes d’agafar el tamborí, pel que vaig aprofitar per provar diferents jocs que pot fer un sol jugador amb unes cartes i us vaig acabar explicant l’As amb As”.

A més de provar els jocs, em distreia mirant el que feien la resta de jugadors de les pistes de Volei platja que hi havia la voltant. Un grup d’ells, un cop van acabar el partit es van posar a jugar a “My counrty”.

És un joc que es pot fer a partir de 4 jugadors que jo aprofitava a l’escola per treballar els temes de medi social on volia que els nanos s’aprenguessin les comarques, els continents o qualsevol territori del planeta. La veritat, funciona molt bé, tant a nivell motor com per a l’aprenentatge dels territoris que t’interessi.

Veure’ls jugar em va fer pensar que podia jugar-se en família a la platja. Quina gran utilitat per tots els pares que es passen les vacaces repassant les comarques catalanes o els que volen que els seus fills i nebots apreguin algun que altre nom de país…

1. Marqueu una rotllana a terra i dividiu-la (com un pastís) fent tants espais com jugadors sigueu.

2. Poseu el nom de cada territori i a cada un s’hi posa un jugador

3. A sorts, un jugador agafa una pilota i la llança a l’aire. Al mateix temps diu el nom d’un país.

- El jugador a qui li han dit el nom ha d’anar a buscar la pilota i dir “Stop!”

- La resta de jugadors s’allunyen corrent per l’espai fins que senten el crit d’”Stop!”

4. El que té la pilota pot fer fins a 3 passos per llançar la pilota i tocar a un dels jugadors. Si el toca, li conquereix el territori. El jugador que es queda sense territori segueix jugant però des de fora de la rotllana.

A partir d’aquell moment, el conqueridor es pot col·locar en qualsevol de les zones conquerides iactuaquan diuen el seu territori i quan diuen qualsevol dels que ha conquerit.

El jugador conquerit ( i que s’ha quedat sense territori) actua quan diuen el seu territori inicial. Cal veure qui és més ràpid dels dos a partir de llavors!

5. Tant si el que llança la pilota perquè l’han anomenta toca a l’altre jugador com si no, ara és ell el que llança la pilota a l’aire i diu el nom d’un altre territori.

6. Guanya el jugador que conquereix totes les zones o el que n’ha conquerit més quan és hora d’anar a dinar!

Hi ha moltes versions del joc que permeten fer-lo més senzill o més complicat. Les més bàsiques són:

- Més senzill: quan es conquereix un territori inicial, el jugador a qui es conquereix queda eliminat

- Més complicat: quan s’ha perdut el propi territori, cal recuperra-lo abans d’anar a conquerir-ne d’altres.

Si el proveu amb la família no dubteu d'explicar-me com ha anat!!

Nota: La fotografia és de laplatja de Castelldefels