Puces a les butxaques

Anna Castells

Jocs a la sorra

Sóc persona de poca platja. Reconec que no m'agrada gaire estar sense fer res com una sargantana i que necessito certa intimitat per posar-me a l'aigua. Així que a casa anem ben poc i molt d'hora, quan ni el sol ni la gentada amb para-sols, tumbones i radiocasets ha fet la seva aparició.

Però quan es tracta de jugar sobre la sorra, no patiu que sempre trobem una bona ocasió. A més dels típics túnels i castells, hi ha un parell de jocs tranquils que em tenen el cor robat.

Per jugar a tombar el pal es necessita sorra, un pal (val qualsevol, fins i tot un de gelat) i un parell de petxines. Feu un piló de sorra i coroneu-lo amb un pal. Després escolliu torns. Cadascú al seu torn fa una palada de sorra amb la petxina i en treu una mica. A mesura que aneu avançant, el piló s'anirà aprimant així que, perdrà qui, després de la seva palada fa caure el pal. Ah! I qui perd és qui s'aixeca i va fins el xiringuito més proper a comprar un gelat o alguna beguda fresca.

I mentre xarrupeu el gelat que us han portat (o que heu portat vosaltres mateixos) podeu fer una partideta d'un joc d'observació. Un jugador prepara una sèrie de pilons de sorra (uns cinc o sis per començar està bé) i deixa en un d'ells un objecte (res valuós: una pedreta, una petxina o qualsevol objecte petit). Cadascun dels altres jugadors diu on creu que està amagat (pot ser que hagi més d'una persona que digui el mateix). Qui ho encerta cobra un punt i el jugador que ha amagat l'objecte en cobra tants com persones han fallat. Tothom amaga l'objecte així que, al final, guanya qui ha sumat més punts.

Si voleu podeu fer un marcador casolà: cadascú té un forat i es posa una pedreta per cada punt que hagi aconseguit. I, també si voleu, qui té més punts es lliura de traginar tots els estris de platja cap a casa (és a dir que l'embalum es reparteix entre els menys observadors).

Què us sembla? Us apunteu a fer unes partides? I vosaltres a què jugueu amb la sorra de platja???

Nota: Us agrada la foto? L'he treta d'ací. Oi que són grans fotografies??