Puces a les butxaques

Anna Castells

Ho fem junts? (2)

Recordeu que us vaig dir a l'entrada anterior que m'agraden els jocs on es generen propostes entre més d'una persona i que es fan generant a mesura que es juga sense que es conegui el resultat final des del principi?

Us vaig comentar-ne alguns que jugaven amb paraules i amb el dibuix. Avui... us comentaré un parell que fan servir el llenguatge corporal, i ves a saber... potser més endavant ho farem musicalment? O aquests ja me'ls fareu arribar vosaltres amb les vostres aportacions?

El que us proposo són dos jocs on la mímica té gran importància: "l'Expressió en cadena" és unaproposta derivada del "joc de les pel·lícules" que tots coneixem però molt més ric i sorprenent i "La màquina humana".

Aquest joc és una dinàmica que fa servior en Negro Casalia l'Escola de Circ Quina Gràciaper treballar aspectes de clown, interpretació, improvitació, actitud escènica amb nens i nenes que no estan acostumats a treballar aquests aspectes en el seu dia a dia.

Què heu de fer per jugar? Preneu nota:

Equipo-uniendo-engranajes_iStock_000013674109XSmall Zoom

Equipo-uniendo-engranajes_iStock_000013674109XSmall

1. Una persona surt a escena i comença a fer un moviment que representa alguna cosa (que ell s'imagina i no diu a ningú).

2. La resta de persones, miren el que fa aquell que ha sortit, i imaginen "què deu fer" sense dir res a ningú.

3. Quan l'acció pren significat per algun dels espectadors, aquest s'aixeca i s'afegeix a l'escena de la manera que li sembli més convenient sempre estant en contacte amb el moviment de l'altre. Afegeix al moviment inicial un de propi (que tampoc diu què és i els altres hauran d'interpretar)

4. Els passos 2 i 3 es realitzen de manera reiterada fins que tots estan incorporats a l'engranatge.

Voleu veure com acaben algunes d'aquestes escenes? Intentaré tenir-ne imatges ben aviat! Segur que els veureu i us adonareu de finson es pot arribar amb una mica de pràctica!

 

Nota: les imatges són tretes d'aquí .