Menjar bé per créixer millor

Gemma Ros

14 alternatives a l’embotit pels entrepans de l’escola

vegetarian-774860_1920 Zoom

vegetarian-774860_1920

Hem parlat moltes vegades de la importància que els nens esmorzin bé a casa i que s’emportin una mica de menjar per mig matí a l’escola. El més habitual és preparar-los un entrepà... però amb la recent polèmica de la OMS i les recomanacions sobre reduir el consum d'embotits, tothom s’ha esverat:

"I de què hem de fer els entrepans ara???"

Per això he pensat que el post d’avui el podíem dedicar a buscar alternatives als entrepans d'embotit. Això no vol dir que no puguem posar-los mai pernil salat o pernil dolç. I tant que en poden menjar! Però si sempre el fèiem d’això, tampoc està malament que descobrim alternatives.

Recorda que en alimentació, la varietat és la millor recomanació.

Aquí tens algunes idees:

  • Enciam, tomata i rodanxes d’ou dur
  • Tonyina
  • Sardina
  • Rodanxes de tomata i formatge fresc
  • Formatge fresc amb rodanxes de poma o de pera i nous
  • Formatge manxego
  • Compota de poma i canyella
  • Codonyat i formatge
  • Pa amb oli, sucre i un tall de xocolata
  • Rodanxes de tomata i alvocat
  • Una altra idea fantàstica són els patés vegetals que, a més, els podem fer a casa fàcilment. Pots provar-ne de molts tipus, però aquí també hi trobaràs algunes idees que segur que t’encantaran. Et poso només els ingredients perquè el procediment és ben senzill. Només cal que ho posis tot a la batedora i ja ho tindràs a punt.

  • Escalivada: pebrot, albergínia, ceba escalivats i un grapat de nous.
  • Guacamole: alvocat, tomàquet, ceba i llimona.
  • Olivada: olives negres, espècies (romaní, orenga...), una punteta de sal i un xic d’oli fins que tingui la consistència que us agradi.
  • Tomàquets i pinyons: 50 g de tomàquets secs hidratats 15 - 20 minuts en aigua calenta, 25 g de pinyons, 1 all picat, oli d’oliva, sal i pebre al gust.
  • Recorda que també es poden emportar fruita fresca per esmorzar! Plàtan, poma, taronja, mandarina, unes cireres quan n’és temporada… i si ho acompanyem d’un grapat de fruits secs ja és per matrícula!

    Aquí t’he deixat unes quantes idees, però m’encantaria que també hi deixessis les teves a l’apartat de comentaris i entre tots fer la llista encara més llarga!