Criatures 11/01/2015

Visca l'Olivia!

2 min

A casa, aquest Nadal ha estat el Nadal de l'Olivia. Que qui és l'Olivia? Doncs l'Olivia és una porqueta intel·ligent, exagerada, descarada i amb molta personalitat que protagonitza una sèrie de contes divertidíssims, escrits i dibuixats per l'Ian Falconer. Divertidíssims per qui? doncs per a tots! Si, si, és ben bé un exemple de conte que agrada tant als que l'expliquen com als que l'escolten.

imatge obtinguda de http://www.andana.net I és que l'Olivia raona talment com ho fan els nens, busca el perquède les coses, s'indigna quan una cosa no és com ella creu que hauria de ser (si, amb aquella indignació extrema dels nens), té sortides d'aquelles que de vegades deixen anar els nostres fills i que tots pensem que són úniques. Vaja, que els nens s'hi senten identificats i als grans també. Perquè la mare la Olivia no és el prototip de "mare-Caillou", no és la mare perfecta amb una paciència infinita. Ella quan en té prou en té prou, i si perd la paciència, la perd. Les històries no parlen de grans aventures, són situacions quotidianes però tractades amb un humor fi que sorpèn perquè, com us dic, arriba a totes les edats. A més, l'Ian Falconer, que es va basar en la seva neboda per crear el personatge, fa unes il·lustracions minimalistes, amb un ús del color molt xulo: pocs colors barrejats amb grisos, i amb detalls d'imatges d'artites com Martha Graham o Jason Pollock, que barreja amb els dibuixos, aportant un toc d'humor adult que els soferts explicadors agraïm.

imatge obtinguda de http://www.newyorker.com Ja s'han publicat 5 àlbums de l'Olivia en català. El primer, segons la Paula de la llibreria Al·lots (100% fiabilitat), no es troba (tot i que segons ella té molts números de que el reeditin... SI US PLAU!!!!!). A falta del primer, a casa el tió va cagar l'últim, "L'Olivia es prepara per al nadal" i l'èxit va ser total: nenes i mare a riallades. Tal va ser l'èxit, que els reis van dur-ne dos més: "L'Olivia i la joguina perduda" i "L'Olivia i les princeses". I ara si que va ser un triomf: el primer dia d'escola una de les meves filles va decidir endur-se'naquest últim com la joguina que més li havia agradat de reis! Fins i tot per sobre d'una esquàlida Barbie, que no va tenir res a fer davant l'estil Chanel de l'Olivia! VISCA!!! Llibre: L'Olivia i la joguina perduda, L'Olivia salva el circ,L'Olivia i les princeses, L'Olivia prepara el Nadal Autor:Ian Falconer El publica: Andana Editorial, Fondo de Cultura Económica Preu:uns 14 € Edats:a partir de 5 anys

stats