Criatures 07/11/2014

Soc un monstre!!!

3 min

A casa som molt fans dels monstres. I és que no se que tenen els contes de monstres que acostumen a ser molt divertits! Suposo que són les ganes de desmitificar-los, de que els nens els hi perdin la por, d'humanitzar-los i, de vegades, fins i tot ridiculitzar-los. El cas és que darerrament, a l'hora d'anar a dormir, més que del conte sol·licitat parlem del monstre sol·licitat. Aquí en teniu uns quants:

imatge provinent de la web de kalandraka - Allà on viuen els monstres: un clàssic dels anys 60, un d'aquells llibres que qualsevol llibreter us recomanaria i que Kalandraka(si, de nou la supereditorial) ha reeditat. És un llibre de Maurice Sendak, l'autor d'una altra joia recentment editada com és "A la cuina, de nit". A mi m'agrada molt, tant la història com les il·lustracions (precioses), però a les meves filles no els va arribar massa. Sabeu aquells llibres que val, que si, però veus que no te'l demanen massa? doncs això. Ara, jo crec que és un llibre que dóna peu a pensar, parlar, a anar més enllà, i potser va ser culpa meva per introduir-lo massa aviat. de vegades volem córrer massa a ensenyar-los alguna cosa que ens agrada molt i la caguem. El publica: Kalandraka. Preu: uns 15€. Edat: al meu entendre 5-6anys, tot i que està recomanat per nens a partir de 3 anys.

Imatge provinent de la web de l'Editorial Joventut - A dormir, monstres!: els vostres fills són dels que fan el ronso abans d'anar a dormir? són d'aquells que busquen mil excuses i ja no sabeu què dir ni que fer perquè "l'anem a dormir" sigui ràpid? Doncs aquest conte d'Ed Vere és el vostre conte! Lluny d'aquí hi ha monstres que s'estan llepant els llavis pensant en tu... i que t'estan buscant... i que cada cop són més a la vora... Us asseguro que és un èxit! Iamb un final que farà que tanqueu el llum i els nens es quedin ben satisfets!El publica: Editorial Joventut. Preu: uns 13€. Edat: a partir de 2 anys, però les meves en tenen 6 camí dels 7 i encara ara els fa gràcia.

Imatge provinent de la web de l'Editorial Joventut - El dia que es van menjar en Lluís: de John Fardell, és un dels millors llibres que hem llegit! divertit, emocionant, plè de detalls, ho té tot. A les meves filles els encanta la història, però sobretot els dibuixos. Tot comença quan en Lluís i la seva germana, la Sara, estan passejant pel bosc i un Glupiglop es menja a en Lluís! La Sara decideix salvar-lo i va seguint al Glupiglop, però a aquest se'l menja un Grapinyaire! Al llarg del conte anem seguint a la Sara i veiem com la seva bicicleta es va transformant per poder arribar fins al seu germà. A les meves filles els encanta detectar el monstre a la pàgina anterior a la que apareix i veure com la bicicleta es va transformant. Sens dubte, un 10 de llibre!El publica:Editorial Joventut. Preu: uns 13€. Edat:a partir de 4-5 anys més o menys, a més grans més detalls hi troben. N'hi ha molts altres, com us deia és un tema recurrent. Nosaltres també som molt fans d'"El monstre de colors" i d' "El grúfal", però aquests ja van tenir el seu post. A més, un grúfal és un grúfal, tothom sap com és.

stats