Criatures 25/07/2017

Es fan grans, com la Mia

Mireia Esparza
2 min

Fa setmanes que a casa hi ha un gran tema de conversa. Tot va començar amb l'especial sobre la regla que van fer a l'Infok, i que recomano moltíssim a tothom! La curiositat per saber més sobre el tema, junt amb els canvis que ja comencen a notar les gatxans al seu cos, han fet de la pubertat "el gran tema". De fet, les gatxans el van proposar com a tema d'ètica pel curs vinent a l'escola perquè diuen que els fa una mica de vergonya parlar-ne i no volen que els en faci. Mentrestant, la mare de les criatures anava responent les preguntes que sorgien, però hi va haver un punt en que vaig decidir buscar un llibre que parlés del tema i que m'ajudés en l'interrogatori al que estava essent sotmesa. Així, prèvia consulta sobre la qualitat del mateix a la nostra llibretera de referència, ens vam decidir per "La Mia es fa gran".

La Mia es fa gran

La Mia és una nena de 9 anys que mica en mica va notant els canvis que suposa la pubertat: els pits, el pèl púbic, la suor, la regla. I amb ella anem descobrint tots aquests canvis i com podem manegar-nos-les amb ells. Sense drames ni floretes. Res de "a què fan olor els núvols?". Les coses com són, amb dibuixos, esquemes, consells i explicacions clares. I tu, ha resultat de gran ajuda! Jo que no soc massa partidària dels "llibres que serveixen per..." m'he enamorat d'aquest, de la claredat, de la normalitat i de la practicitat que respira. L'autora és la Mònica Peitx, pediatra especialitzada en endocrinologia, que sap barrejar perfectament els elements més mèdics, amb, per exemple, consells sobre alimentació (tota una troballa!), amb d'altres elements més del dia a dia, que fan que les nenes es sentin reflectides en la protagonista. Les il·lustracions de la Cristina Santos, a més, ajuden moltíssim a viure-ho tot des de l'òptica "infantil però no tant", sense deixar perdre aquesta part de nena que no han deixat enrera i entrant ja en l'adolescència.

En definitiva, tota una ajuda per aclarir els dubtes sobre aquesta etapa vital sobre la que encara hi ha moltes pors i tabús que entre totes i tots hem d'acabar superant.

Llibre: La Mia es fa gran

Autora: Mònica Peitx. Il·lustradora: Cristina Losantos

El publica: Editorial Joventut

Preu: 11€

Edats: a partir de 8-9 anys.

stats