Lletra lligada

Mireia Esparza

Va de còmics

Una de les coses que més recordo de petita eren els còmics que la meva mare ens duia al meu germà i a mi els dilluns quan tornava de Barcelona. Ella és perruquera i el dilluns era el seu dia de festa, així que aprofitava per fer "recados". I si podia sempre ens duia un "Mortadelo" o similar que devoràvem ràpidament. Més endavant van aparèixer en Charlie Brown, l'Astèrix i sobretot la Mafalda (Felicidades ché! seguís estupenda!). Ja veieu que no soc massa de còmics, el meu nivell és molt justet. Però convisc amb un fan de la Marvel, de Superlópez, del Jueves, d'Orgullo y Satisfacción i de qualsevol cosa que tingui aspecte d'Eixample sobre un tros de paper, amb núvols plens de lletra (les nostres filles reben el malnom de gatxans, i de fet les vem disfressar d'aquests alienígenes devoradores de metall quan només tenien 1 anyet).Així que era just que ell s'encarregués de l'educació comiquera de les nostres filles. I va començar ben aviat!

El primer còmic de les meves filles va ser "La caca màgica" i van quedar frapades. Una caca que ajuda a un conill a venjar-se d'un ocell. Surrealista? no ho sabeu prou! Però la veritat és que els va agradar molt. La meva primera reaccióva ser "on vas tan aviat? no són molt petites? vols dir que toca?". Però allà posava "a partir de 3 anys"...

m3cat-12 Zoom

m3cat-12

"La caca màgica" forma part de la col·lecció Mamut (el meu primer còmic), de Bang ediciones, una editorial barcelonina especialitzada en còmic d'autor. La gràcia d'aquesta col·lecció és que tenen tres línies diferents. La primera és, com deia,una línia per nens a partir de 3 anys, sense text més enllà d'unes quantes onomatopeies, que permet a la canalla explicarells mateixos la història. Per mi aquest és un dels grans encerts de la col·lecció: és una manera d'enganxar als nens a la lectura quan encara no llegeixen i els fa sentir "grans" perquè si volen poder "llegir" el conte sols.

Hi ha dues línies més amb un format de còmic més clàssic:una a partir de 6 anys, per nens que comencen a llegir(en lletra de pal) i unaa partir de 9 anys, amb històries més complexes. Les històries són divertides i molt molt addictives. I els dibuixos estan molt cuidats, amb diferents autors que tenen estils molt diferents i resulten molt atractius tant per nens com per pares. Així que si lo vostre és el còmic i voleu que els petits monstres que teniu a càrrec s'hi aficionin, aquesta és la vostra col·lecció!

Llibres:col·lecció Mamut

Els publica:Bang ediciones

Preu: entre 10 i 13euros cadascun

Edats:doncs això, a partir de 3, 6 i 9 anys, tot i que agraden als grans també