Criatures 09/12/2017

8. La casa dels ratolins. El Sam i la Júlia van a la fira

Mireia Esparza
2 min

Els llibres de La casa dels ratolins estan passant a ser gairebé una tradició nadalenca a casa nostra. I aquest any no serà una excepció, ja que acaba de sortir el tercer volum. Aquest cop en Sam i la Júlia, els ratolins protagonistes, volen anar a la fira, però han d'aconseguir diners per poder pujar a les atraccions.

La casa dels ratolins

Sens dubte, el gran què de La casa dels ratolins és precisament això, la casa! La seva autora, Karina Schaapman, es va dedicar a anar construint-la i decorant les diferents habitacions (més de 100!) que la composen amb capses de cartró, robes velles i materials reciclats. Els seus llibres estan il·lustrats amb fotografies (precioses) de diferents racons de la casa, la qual està exposada a la Biblioteca Central d'Amsterdam i és de visita obligatòria si hi aneu de viatge. Però tot i la magnitud de la casa, les les històries quotidianes dels ratolins que hi viuen i les aventures d'en Sam i la Júlia, dos petits ratolins de caràcters molt diferents i que són els grans protagonistes, fan que la lectura sigui amena i molt agradable.

La casa dels ratolins és un clàssic a Holanda, país d'origen de la seva autora, i Blackie Books, una altra d'aquestes editorials que fan un producte de qualitat, cuidat fins al més mínim detall, els està editant en català i castellà. I què voleu que us digui, ens encanten! Són bonics perquè si i transmeten aquella tranquil·litat dels contes dolços protagonitzats per animalons, amb l'afegit de les meravelloses fotografies que mostren els detalls de la gran protagonista, la casa.

La casa dels ratolins

Aquest any, a més, pels més fans, han sortit a la venda dues caixes per construir i pintar alguns mobles de fusta i així anar construint la nostra pròpia casa. Se sumen als peluixos d'en Sam i la Júlia que ja van aparèixer al mercat fa un parell d'anys.

Llibre: La casa dels ratolins. Volum 3. En Sam i la Júlia van a la fira (web de la casa)

Autora i Il·lustradora: Karina Schaapman. Traductora: Marina Espasa

El publica: Blackie Books

Preu: 16€

Edats: a partir de 6-7 anys.

stats