Lletra lligada

Mireia Esparza

Something's coming...

Doncs si. Ja ha arribat la primavera. I amb la primavera les flors, les al·lèrgies, les mànigues curtes i Sant Jordi! Sembla mentida que a algú pugui no agradar-li la primavera... Però per si us faltaven al·licients, i lligat amb Sant Jordi, amb la primavera arriba també Món llibre, el festival de literatura infantil i juvenil deBarcelona.

mon_llibre_2015 Zoom

mon_llibre_2015

Món llibrees cel·lebra durant elcap de setmana abans de Sant Jordi des de fa ja 11 anys. És un festival plè d'activitats relacionades amb els contes i llibres per infants i joves, en el que les editorials aprofiten per presentar les darreres novetats. Però que no es queda només aquí: també hi ha exposicions, espectacles, una biblioteca on poder seure una estona a llegir i tafanejar, el gran drac fet de pissarres on els nens poden escriure i dibuixar... Si feu un cop d'ull al programa veureu que la diversitat d'activitats és molt gran i podreu ben bé triar i remenar.

Aquest any, com a novetat, s'han diferenciat dos espais destinats a diferents edats: un pels nens més grans, d'entre 8 i 13 anys, en el que la gran protagonista serà Alícia al país de les meravelles, en motiu del seu 150è aniversari, i un pels més menuts de tots, amb cançons de bressol i activitats pensades fins i tot pernadons. També hi haurà un nou espai, MónLlibreria, en el que hi haurà una desena de llibreries amb una bona secció de literatura infantil i juvenil, on poder comprar llibres, ampliant l'oferta que hi havia els altres anys, on només un parell de llibreries hi estaven representades.

I on és tot això? Doncs ben bé al centre de la ciutat, entre el MACBA (el Museu d'Art Contemporani de Barcelona) i el CCCB (el Centre de Cultura Comporània de Barcelona). Entre ambdós centres es troba la Plaça Joan Coromines, on tenen lloc les activitats que són a l'aire lliure. Aquest any ocupen també la Plaça dels Àngels, just davant del MACBA. Per anar-hi el millor és el metro, les línies 1, 2 i 3 tenen parades aprop (Universitat per les línies 1 i 2 i Catalunya per la línia 3). També hi ha diversoso busos que passen per la Ronda Sant Antoni i tenen parada aprop: 24, 41, 55, 64 i 91, i el bus 120 que té diverses paradespel Raval.

Recomanacions personals (basades en la meva experiència en els darrers anys, o hauria de dir en les cagades que he fet d'altres anys...)

- aneu-hi amb calma, hi sol haver força gent, sobretot el diumenge. No us atabaleu! moltes de les activitats es repeteixen diverses vegades i si no hi accediu a una hora ho podeu fer a una altra.

- no intenteu fer-ho tot! Si no lo de mantenir la calma ho perdreu segur! mireu-vos el programa i trieu allò que us sembli més xulo/interessant/adequat. Que segur que allà acabeu fent d'altres coses...

- porteu aigua. Hi ha servei de bar, però, no se els vostres, però les meves filles demanen aigua contínuament i m'estimo més destinar el sou a llibres. Val també per bastonets, galetes, etc...

- marqueu els nens. No vull dir a foc! poseu-los una enganxina, pinteu-los el vostre telèfon al braç, poseu-los una d'aquestes cintes on s'hi pot escriure el nom tan xules que venen, el que volgueu, però anireu més tranquils. Els primers anys que hi vam anar, a l'entrada et donaven etiquetes per fer-ho, però els darrers anys ja no ho fan.

- per dinar allà normalment venen entrepans i no recordo si també alguna cosa més. Si no, teniu el barri d'El Raval a petar de bars, restaurants i succedanis per triar.

I sobretot disfruteu molt! No sé vosaltres, però jo soc una enamorada de Barcelona a aquesta època de l'any. Els arbres florits, la llum, tot s'alia per posar-me de bon humor. I els llibres no fan més que contribuir-hi.

salo Zoom

salo

Ah, i pels que sou de les comarques de Lleida, a Mollerussa es cel·lebra la 31a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que aquest any té com a leit motiv la màgia. No hi he anat mai i no us en puc parlar, però per la informació de la web, el programa té un pinta increïble. I si us trobeu en la tesitura de triar, no us estresseu: el Saló es cel·lebra entre el 19 i el 30 d'abril, així que totes dues activitats són del tot compatibles! Bona primavera!!!