Lletra lligada

Mireia Esparza

La Maria és una princesa

La Maria, la meva filla menys princesa, aquest any va a la classe de les princeses i els cavallers. En el recorregut pels cursos d'infantil ha passat perla classe de les fades i els follets (endevineu qui va proposar el nom?), de les marietes (endevineu qui va proposar el nom?) i dels elefants (aquí no hi va tenir res a veure…).Això vol dir que els darrers anys hem llegit un munt de contes sobre insectes, hem après tot allò escrit sobre els podersde les fades i sabem diferenciar perfectament un elefant africà d'un d'asiàtic.

Cada any els alumnes estan convidats a portar tot allò relacionat amb el nom de la classe: contes, pel·lícules, imatges, ninos… I la Maria em va venir l'altre dia molt preocupada perquè no teníem contes de princeses. Perdona? com que no tenim contes de princeses? En tenim un munt! I és que sa germana va tenir una fase princesa rosa important (tot just n'estem sortint) i només volia contes amb una component reial (reial, de reialesa, no real…). Així que em vaig dedicar a buscar contes de princeses que no fossin massa de princeses… Vaja que complissin les seves expectatives sense trair els meus principis. Si les vostres filles estan en una fase princesil i no us fa massa gràcia aquest to rosa que està prenent la vostra vida, aquest és el vostre post!

Font: http://librarymice.com Zoom

Font: http://librarymice.com

Font: http://librarymice.com

 

1.- Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? va ser el primer llibre sobre princesesque va entrar a casa. Si havia de sucumbir a la reialesa seria amb honor… Tota una declaració de principis: la Carlota inicia una revolta endecidir que ja n'està farta de que la considerin una flor fràgil, i vol viatjar, jugar, córrer i saltar vestida de tots els colors de l'arc de sant martí. Un llibre molt bonic, amb unes il·lustracions precioses, però que va repetint la mateixa lletania un cop i un altre i, personalment, em resulta una mica pesat d'explicar. Però, com no, a les meves filles els hi encanta! D'aquells que demanen una nit i una altra abans d'anar a dormir, així que no me'n queda una altra… Me'l se gairebé de memòria! Un truc perquè no resulti pesat d'explicar: fer que siguin elles (o ells, també hi surten prínceps blaus que davant d'aquesta revolució femenina es troben descolocats)lesque vagin repetint el text. Està molt en la línia dels llibres de l'Adela Turin dels que vem parlar fa un parell de posts. Autora: Raquel Díaz Reguera. El publica: Thule Ediciones. Preu: entre 11 i 12 €. Edat: tan bon punt comenceu a detectar la fase princesa! Si sou afortunats de no passar-la, a partir de 6-7 anys.

- Les princeses també es tiren pets ja és un clàssic. I tot un fenomen de vendes! Recentment se n'ha fet una versió teatral i se n'ha escrit una segona part amb animals com a protagonistes. Als nens la paraula "pet" els encanta (la fase princesil, en el meu cas, va coincidir amb una fase escatològica) i el conte resulta força divertit i desmitifica una mica les princeses, les fa més "humanes". A més, això de que hi hagi un llibre secret de les princeses era... wooooow jo en vull un! Si l'anterior era més un llibre per educar en la igualtat, aquest és més gamberro.Autors: Ilan Brenman i Ionit Zilberman. El publica:Animallibres, el segell especialitzat en literatura infantil i juvenil del grup editorial Bromera. Preu: uns 15€. Edat: tan bon punt comenceu a detectar la fase princesa! Si sou afortunats de no passar-la, a partir de 5 anys.

- La princesa i la porqueta ens agrada molt! a tots! Té un punt d'ironia que els nens ja capten i que els fa entrar en aquest món de l'humor una mica encobert. Un intercanvi al naixement entre una princesa, la Martinel·la, i una porqueta, la Maranel·la, rep diverses explicacions que ens fan veure que, encara que ho sembli, els contes no ho expliquen tot. Unes il·lustracions que agraden molt als nens, una història divertida… un èxit assegurat!Autors: Jonathan Emmetti Poly Bernatene. El publica:Maeva. Preu:uns 13 €. Edat: tan bon punt comenceu a detectar la fase princesa! Si sou afortunats de no passar-la, a partir de 5 anys.

- La princesa Isabella torna a la intencionalitat de "Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?", demostrar a les aspirants a princesa que hi ha vida més enllà dels vestits roses i que és molt més divertit ser una nena "normal" que estarencotillati deixar que t'ho facin tot. La princesa Isabella, com les seves germanes, disfruta de totes les comoditats de ser una princesa, però s'avorreix com una ostra. Així que decideix penjar la corona. Bé, més aviat la llença… I el seu pare la castiga sense preveure que el càstig és més aviat un premi per la Isabella. Les mateixes autores tenen un conte, "The princess knight" sobre una princesa aventurera del que en tinc moltes ganes, però no he vist que estigui traduït. L'haurem de compraren anglès.Autores: Cornelia Funkei Kerstin Meyer. El publica:Ediciones B. Preu:uns 10 €. Edat: tan bon punt comenceu a detectar la fase princesa! Si sou afortunats de no passar-la, a partir de 4-5 anys.

N'hi ha d'altres? si, moltíssims més! Dediqueu una estona a voltar per qualsevol biblioteca o llibreria que tingui un bon stock de llibres infantils i juvenils i hi trobareu meravelles! I si és directament una llibreria infantil, ja ni us explico! Ànims, no esteu sols i aquesta fase, com totes, s'acaba més o menys superant.