Lletra lligada

Mireia Esparza

Ja arriba la mona!!!

Doncs si, fa quatre dies érem a Nadal i ja som a Pasqua! I amb ella arriben la mona i els ous, el gran moment dels padrins! De contes sobre la pasqua en trobareu un munt, de més seriosos, de més divertits, pels més menuts, pels que ja saben llegir... Jo us vull parlar d'un conte que no parla de la mona, ni de la pasqua, però si d'ous. Bé, més que d'ous, d'una gallina, la gallina xica. Ja veieu que m'ho he fet venir bé per poder-ne parlar, he fet una bona volta, però segur que m'ho sabreu disculpar si us mireu aquest conte.

Imatge obtinguda de http://baula.com Zoom

Imatge obtinguda de http://baula.com

Imatge obtinguda de http://baula.com

 

"La gallina xica" és això, una gallina ben xica que, a més, no pon ous. I mira que la pobra ho intenta, però res, no hi ha manera i clar, la resta del galliner se'n riu. Fins que un dia, després de molt d'esforç, aconsegueix pondre un ou! Això si, és un ou ben extrany, petit i amb un color ben sospitós... Com veieu de pasqua res, però "La gallina xica" és una de les històriesmés divertides amb els que m'he trobat darrerament, aquella diversió que arriba a tots i que fa que no t'importi explicar-la un cop i un altre (heu contat mai les vegades que sou capaços d'explicar un mateix conte????), esbojarrada i amb un punt surrealista. I a aquesta bogeria hi col·laborenplenament les il·lustracions de la Teresa Martí, que ha dibuixatuns personatges delirants que es barregen amb petits detalls fotografiats i que fan riure el personal cada cop que passem pàgina.

Aquest conte pertany a la col·lecció "Nous i esbojarrats" de l'editorial Baula, una editorial que m'agrada perquè té diverses col·leccions que, com aquesta, aposten una col·lecció perhistòries divertides i amb aquest punt que comentava de surrealisme. "Nous i esbojarrats"compta de moment amb 5 títols. I, per cert, un d'ells, "La mona de la Joana" també és ben adient per aquestes dates.

Doncs ja sabeu, si aquests dies esteu una mica farts de contes tradicionals, no ho dubteu, "La gallina xica" és el conte ideal! Bona pasqua!

Llibre:La gallina xica

Autor:Núria Figueras i Adell (il·lustració de Teresa Martí)

El publica:Baula

Preu:uns 7€

Edats:a partir de 4-5anys.