Lletra lligada

Mireia Esparza

Fred l'amic imaginari

Que soc (molt) fan de l'Oliver Jeffers no us vindrà de nou si aneu seguint aquest blog. Suposo que cadascú té les seves dèries, manies i preferències i a mi els dibuixos i històries d'en Jeffers em van frapar des del primer moment. Aquest hivern, en un viatge, em vaig passar una bona estona somrient com una bleda asseguda a una llibreria de París tot llegint "Imaginary Fred", així que en comptes d'una miniatura de la Tour Eiffel em vaig endur el llibre a casa. I a casa va triomfar! I és que ja començo a tenir dues petites fans d'en Jeffers... què hi farem! els pots s'assemblen a les olles, no?

I des de fa unes setmanes ja el tenim en català. Andana l'ha editat, traduït per Nàdia Revenga. I en posar el peu a la llibreria, la Paula d'Al·lots ja me l'ensenyava...

Imatge obtinguda de http://andana.net Zoom

Imatge obtinguda de http://andana.net

Imatge obtinguda de http://andana.net

 

Aquest cop en Jeffers il·lustra una història d'Eoin Colfer sobre l'amistat. O més aviat sobre en Fred, un amic imaginari que apareix tan bon punt un nen solitari el desitja i s'esvaeix quan aquest troba un amic real. Però en Fred també té sentiments, i també li agradaria trobar el seu amic ideal, un amb el que compartís aficions i que fos per sempre. I apareix en Sam... Una història deliciosa sobre la veritable amistat, amb els tocs d'humor surrealista que sempre aporta en Jeffers a les seves històries i que el fan irresistible! La fusió Colfer-Jeffers havia de sortir bé per nassos: dos irlandesos mà a mà, amb la murrieria que els caracteritza, són capaços del millor (o del pitjor... però no és el cas). Hi ha una gran complicitat entre text i il·lustracions, una sincronia perfecta que fa més divertit encara el resultat.

I té una cosa que darrerament em costa de trobar: és un àlbum il·lustrat que també pot agradar a nens més grans, que de vegades els poden trobar massa simples o poc interessants aquest tipus de llibres. Així doncs, és sens dubte un bon llibreper disfrutar de la lectura tots plegats aquest estiu.

Llibre:Fred l'amic imaginari

Autor: Eoin Colfer. Il·lustracions: Oliver Jeffers, Traducció al català: Nàdia Revenga Garcia.

El publica:Andana Editorial

Preu: 14,90€

Edats: a partir de 5-6anys.