Lletra lligada

Mireia Esparza

Experimentem?

Quan estava embarassada i amb les nenes ben petites sempre pensava que, si alguna cosa volia que les meves filles heretessin del seu pare, era la seva infinita curiositat. I sembla que les meves pregàries van tenir resposta perquè si alguna pregunta han repetit sense parar durant aquests 7 anys és "I això per què?". Així que ajudant al tió a buscar llibres, vaig trobar-ne un que els hi anava com anell al dit.

A "Ens divertim amb la ciència!", el professor Eureka ens presenta 28 experiments de manera molt detallada, amb llista de material i instruccions pas a pas molt ben explicades. Més punts a favor: el material utilitzat és fàcil de trobar per casa o a una papereria, no cal que anem a la fi del món a trobar pols de banya d'unicorn o pedres irisades banyades de rosada. I el plus: a cada experiment hi ha una secció anomenada "Què observem?" en la que s'extreuen les conclusions més bàsiques de la prova que acabem de fer i que ens empenyen a reflexionar, a anar una mica més enllà i que permeten parlar-ne i introduir alguna primera idea sobre les lleis de la física.

Imatge obtinguda de http://www.combeleditorial.com Zoom

Imatge obtinguda de http://www.combeleditorial.com

Imatge obtinguda de http://www.combeleditorial.com

Al final del llibre, a més, hi ha unes fitxes sobre les conclusions de cada experiment per, un cop l'hem fet poguem saber què passa, perquè hi ha líquids que no es barregen o perquè quan les cordes vibren produeixen so. No en va, l'autora, l'Àngels Navarro, és una especialista en llibres educatius i d'enginy per nens i joves i es nota que li agrada transmetre allò que jobuscava: la curiositat.

Les il·lustracions d'Anna Mongay són encertadíssimes, no només perquè permeten seguir el pas a pas de l'experiment perfectament, sinó perquè a més tenen un punt infantil molt amable que agradaals nens i fa que idees complexes els resultin fàcils de seguir i sobretot atractives. I és que es tracta d'això, de divertir-se amb la ciència!

P.D. Aquest llibre ha estat declarat Best Educational Children’s Picture Book per la International Latino Book Awards.

Llibre:Ens divertim amb la ciència!

Autor: Àngels Navarro. Il·lustracions d'Anna Mongay

El publica: Combel Editorial

Preu:uns 12€

Edats:a partir de 6 anys.