Lletra lligada

Mireia Esparza

Compte enrera 2 (sexe)

Ja tenim Sant Jordi aquí! I com a avantsala hem tingut Món Llibre! Moltes novetats, moltes activitats i molts especials Sant Jordi a tot arreu.I aquí el meu particular. No és una llista de recomanacions, és la llista del que jo he comprat o compraré de cara a Sant Jordi per les meves filles. Sis llibres que aniré comentant dia a dia fins divendres i dels que en tenia moltes ganes.

2. Explica-m'ho (101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant): fa gairebéun any, a casa vam començar a parlar de sexe amb les nenes. Tot va venir perquè anaven deixant anar alguna pregunta, algun comentari, així que ens vam decidir. Per fer-ho més fàcil vam recórrer als clàssics: "D'on venim?", un llibre que jo ja havia fullejat a la biblioteca de l'escola, ens va ajudar a introduir el tema i en aquell moment ja en vam tenir prou amb poc més que aquesta introducció. Evidentment la cosa ha anat a més, els comentaris s'han anat multiplicant exponencialment i ens ha tocat resoldre més d'una curiositat d'allò més peculiar.I vist que el tema els segueix interessant, aquest Sant Jordi un dels llibres que cauran serà aquest. Es tracta d'un recull de preguntes sobre sexe fetes per nens de 3r i 4t de primària, respostes per Katharina von der Gathen, una pedagoga especialitzada en sexualitat, i il·lustrades per Anke Kuhl.Crec que pots ser un llibre que doni molt de joc. No se si elles es faran les mateixes preguntes o en sorgiran de noves, però crec que ens pot anar bé tant per solucionar dubtes com per utilitzar-lo com a punt de partida per parlar del tema. Tant aelles com ami, que no vull que m'excloguin de les seves converses tan aviat!Autores: Katharina von der Gathen i Anke Kuhl. El publica:Takatuka. Preu: 19,50€. Edats: a partir de 8 anys.

explicamho_portada_gran Zoom

explicamho_portada_gran

cos Zoom

cos

1. El dia que les ceres de colors van tornar a casa: l'esperàvem amb candeletes! La primera part ens va agradar moltíssim i quan vam saber que hi havia continuació ens moríem de ganes de llegir-la. Doncs ja la tenim aquí! Tan divertida (a casa opinem que més) com l'anterior, igual de sorprenent i amb aquells tocs surrealistes tan habituals en els dibuixos de l'Oliver Jeffers. Aquest cop és el torn de les ceres de colors menys habituals: daurat, verd pèsol o marró clar(o és siena fosc?) protagonitzen les cartes que en Duncan va rebent i que el porten a prendre mesures. Una mostra de que els contes per nens i nenes no sempre han de ser un compendi de moralines i missatges positius, que poden ser divertits, irreverents, fer-nos riure i tenir ganes de mirar-los un cop i un altre. I si a sobre l'il·lustra en Jeffers, millor que millor! Recomanació: llegiu primer "El dia que les ceres de colors van dir prou", alguna de les històries segueix el fil començat allà. Autors:Drew DaywaltiOliver Jeffers. El publica:Andana Editorial. Preu: 14,50€. Edats: a partir de 5 anys.

image1-13 Zoom

image1-13

image1-14 Zoom

image1-14