Lletra lligada

Mireia Esparza

Compte enrera 3 (sensibilitat)

Ja tenim Sant Jordi aquí! I com a avantsala hem tingut Món Llibre! Moltes novetats, moltes activitats i molts especials Sant Jordi a tot arreu.I aquí el meu particular. No és una llista de recomanacions, és la llista del que jo he comprat o compraré de cara a Sant Jordi per les meves filles. Sis llibres que aniré comentant dia a dia fins divendres i dels que en tenia moltes ganes.

3. L'illa de les cartes perdudes: aquest llibre és tan per mi com per les meves filles.La història em va resultar atractiva: un nen, l'Albert, que va a viure amb el seu oncledurant la Primera Guerra Mundial. Allà, a una illa tranquila, lluny dels bombardeigs viu aventures, coneix personatges entranyables i descobreix la força de l'amistat. Però reconec que el que em va fer decidir va ser l'editorial, Babulinka Books, i la col·lecció, Petites joies per a gran lectors. Babulinka publica llibres que treballen les emocions i inspiren amor. Així, d'entrada, molts haureu bufat. Jo també ho hagués fet si no fos perquè fa uns mesos vaig tenir l'enorme plaer de llegir "Duna" de la Muriel Villanueva, editat dinsaquesta mateixa col·lecció. Quina autèntica joia! Quin plaer de lectura! Quan vaig entrar a la pàgina web de l'editorial i vaig llegir quina és la seva filosofia de treball, què volen aconseguir amb les seves publicacions, vaig pensar que ho havien aconseguit plenament i que, entre tanta paraula buida i obsessió per treballar les emocions que corre avui en dia pel món, hi havia algú que havia entès com s'havia de fer realment, com un llibre pot arribar a fer-te sentir feliç, ser millor persona, mirar el món amb uns ulls més amables. El llistó que Duna ha posat a aquesta illa de les cartes perdudes és molt alt, però no se què em diu que no em decebrà.Autors: Oriol Canosai Mercè López (il·lustracions). El publica:Babulinka Books. Preu: 14,90€. Edats: a partir de 9-10 anys.

Imatge obtinguda a http://babulinkabooks.com Zoom

Imatge obtinguda a http://babulinkabooks.com

Imatge obtinguda a http://babulinkabooks.com

 

2. Explica-m'ho (101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant): fa gairebéun any, a casa vam començar a parlar de sexe amb les nenes. Tot va venir perquè anaven deixant anar alguna pregunta, algun comentari, així que ens vam decidir. Per fer-ho més fàcil vam recórrer als clàssics: "D'on venim?", un llibre que jo ja havia fullejat a la biblioteca de l'escola, ens va ajudar a introduir el tema i en aquell moment ja en vam tenir prou amb poc més que aquesta introducció. Evidentment la cosa ha anat a més, els comentaris s'han anat multiplicant exponencialment i ens ha tocat resoldre més d'una curiositat d'allò més peculiar.I vist que el tema els segueix interessant, aquest Sant Jordi un dels llibres que cauran serà aquest. Es tracta d'un recull de preguntes sobre sexe fetes per nens de 3r i 4t de primària, respostes per Katharina von der Gathen, una pedagoga especialitzada en sexualitat, i il·lustrades per Anke Kuhl.Crec que pots ser un llibre que doni molt de joc. No se si elles es faran les mateixes preguntes o en sorgiran de noves, però crec que ens pot anar bé tant per solucionar dubtes com per utilitzar-lo com a punt de partida per parlar del tema. Tant aelles com ami, que no vull que m'excloguin de les seves converses tan aviat!Autores: Katharina von der Gathen iAnke Kuhl. El publica:Takatuka. Preu: 19,50€. Edats: a partir de 8 anys.

explicamho_portada_gran Zoom

explicamho_portada_gran

cos Zoom

cos

1. El dia que les ceres de colors van tornar a casa: l'esperàvem amb candeletes! La primera part ens va agradar moltíssim i quan vam saber que hi havia continuació ens moríem de ganes de llegir-la. Doncs ja la tenim aquí! Tan divertida (a casa opinem que més) com l'anterior, igual de sorprenent i amb aquells tocs surrealistes tan habituals en els dibuixos de l'Oliver Jeffers. Aquest cop és el torn de les ceres de colors menys habituals: daurat, verd pèsol o marró clar(o és siena fosc?) protagonitzen les cartes que en Duncan va rebent i que el porten a prendre mesures. Una mostra de que els contes per nens i nenes no sempre han de ser un compendi de moralines i missatges positius, que poden ser divertits, irreverents, fer-nos riure i tenir ganes de mirar-los un cop i un altre. I si a sobre l'il·lustra en Jeffers, millor que millor! Recomanació: llegiu primer "El dia que les ceres de colors van dir prou", alguna de les històries segueix el fil començat allà. Autors:Drew DaywaltiOliver Jeffers. El publica:Andana Editorial. Preu: 14,50€. Edats: a partir de 5 anys.

image1-13 Zoom

image1-13