Lletra lligada

Mireia Esparza

Al cine!!!

NOTA: sí, aquest és un blog sobre literatura infantil, però em permetreu aquesta llicència. De fet, les pelis de les que us vull parlar estan basades en contes infantils... val l'excusa?

A casa som molt aficionats al cinema. A mi m'encanten les pelis clàssiques americanes dels anys 40 i les pelis "pretencioses" (terme que utilitza el meu marit per descriure les que es troben a la secció d'autor de l'FNAC). A ell li agraden les pelis de superherois, ciència-ficció i totes aquelles amb un nivell de decibels elevat. Ja veieu que no coincidim gaire. Tenim 2 punts en comú: els thrillers i Pixar. Ens encanten les pelis de Pixar (el nostre primer cinema va ser per anar a veure Monstruos S.A.) i amb les Gatxans hem tingut l'excusa perfecta per no perdre'ns cap estrena. Evidentment, també ens hem empassat totes les Disney, Dreamworks i similars, i cantem "suéltaloooooo sueltalooooo..." a viva veu. Però la pretenciosa de la mare de les criatures intenta de tant en tant que vagin a veure alguna peli "de les seves", i sàpiguenque hi ha vida més enllà de les grans superproduccions americanes.

imatge obtinguda de http://www.cines-verdi.com/barcelona/ca/verdi-kids/ Zoom

imatge obtinguda de http://www.cines-verdi.com/barcelona/ca/verdi-kids/

imatge obtinguda de http://www.cines-verdi.com/barcelona/ca/verdi-kids/

 

El Cinema Verdi té una programació específicament infantil, el Verdi Kids, on s'emeten pelis d'aquelles que normalment queden fora de l'abast del gran públic o que tenen una distribució més minoritària, i que és molt recomanable. Dins aquesta programació, durant els diumenges del mes de gener ofereixen una sessió dedicada als contes de la Julia Donaldson i l'Axel Scheffler, dels que ja vaig parlar fa uns mesos. Concretament, són les versions cinematogràfiques de "El Grúfal" i "L'escombra voladora!" (Como mola tu escoba). Es tracta de produccions molt cuidades de la BBC, de mitja hora curta cadascuna i que poden ser una bona manera d'iniciar als nens al cinema, més enllà de les pelis més comercials. Totes dues estan traduïdes al castellà (les versions originals es poden trobar a la venda), estan recomanades per nens i nenes a partir de 4 anys i us asseguro que valen molt la pena. Ah, i encara que siguin pelis "pretencioses", hi ha crispetes!

P.D. Per cert, Verdi Kids organitza cada tardor des de fa 7 anysun festival de cinema infantil, El meu primer festival, amb ofertes per nens de totes les edats, i que és una cita indiscutible pels petits cinèfils. Apunteu-vos-ho!!!