Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Els teus actes són els teus monuments

Una amiga, l'Aure Farran, va recomanar via Facebook el llibre La lección de August.

Cada cop que algú parla d'un llibre i em diu que és tan bo, em passa el mateix. Corro a buscar-lo, perquè no em puc estar de llegir un llibre interessant. Algun dia m'hauré d'aturar a pensar amb lentitud per què ho faig, però sempre tinc ganes de llegir el que els altres em diuen que llegeixen.

Bé, també tinc personalitat, eh! També llegeixo llibres que ningú no m'ha recomanat però que a mi m'agraden molt, com ara les obres completes de Salvador Espriu, que acaba de reeditar Grup 62. Però ara que hi penso, crec que un any dedicat a un dels meus poetes preferits m'ha fet recordar que l'havia de rellegir.

En fi, torno al fil. Estic llegint La lección de August. És senzill, amè i profund. I m'agrada perquè té un recull de sentències que m'encanten. Són els preceptes del senyor Browne, professor d'August, que cada mes en recitava un de nou. Us n'escric uns quants:

·Setembre: Quan puguis triar entre tenir raó o ser amable, tria ser amable

·Octubre: Els teus actes són els teus monuments

·Novembre: No tinguis amics que no siguin iguals que tu

·Desembre: Audentes fortuna iuvat (La forturna somriu els audaços)

·Gener: Cap home és una illa, complet per si mateix

·Febrer: És millor conèixer algunes preguntes que totes les respostes

·Març: Les paraules amables no costen gaire, però aconsegueixen moltes coses

·Abril: El que és bell és bo, i qui és bo aviat serà bell