Criatures 31/05/2012

I com va anar el part? Me l'expliques?

2 min

No els he volgut explicar mai, els meus parts. Dec ser estranya, però no m'agrada donar detalls de com van anar, perquè penso que és un assumpte personal, perquè els tinc associats al millor i al pitjor moment de la meva vida, perquè potser que no ho expliquem tot, perquè no animaríem altres dones a tenir-ne....

En canvi, m'encanta llegir i mirar el llibre 40 semanas. Crónica de un embarazo, de l'editorial Thule

,perquè la Glòria Vives el relata d'una manera molt senzilla i realista.

El primer detall, les formes. “Per parir em vesteixen amb una bata verda i unes sabatilles de quiròfan, que em trec de seguida”.

Després parla de la pilota (quin bon invent!, tinc amigues que se'n van comprar i tot per emportar-se-les a l'hospital per si les que tenien estaven ocupades!), les corretges (quina angúnia), i la resta de sentiments que afloren (plors, silencis, tristesa, son).

Potser que no continuï i que us mireu les il·lustracions de la Glòria, llicenciada en Belles Arts, postgraduada en il·lustració i màster en art-teràpia. Apunteu-vos també el seu blog http://Juliaaldia.blogspot.com, que actualitza setmanalment, i reflecteix com va la convivència amb la seva filla Júlia.

Ah! i l'última frase: “El viatge tot just comença”. També va ser la frase d'un ginecòleg d'una amiga, que quan va acabar de parir, ella va dir:

-Ja s'ha acabat tot

El metge va respondre:

-T'equivoques. Ara tot just comença.

stats