Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Ets de la generació Einstein o de la generació Tauleta?

Se'ls ha dit la "generació Einstein", perquè han crescut envoltats de noves tecnologies, perquè es comuniquen pel mòbil i Internet, perquè comparteixen les seves experiències per You-Tube i han tingut una vida paral·lela Second Life. És la generació posterior a la de la trucada telefònica, aquella que, per parlar amb els amics, havia de passar pels pares o els germans abans perquè calia trucar-los a casa.

Una altra generació, d'edats més petites, és la generació de les Tauletes, que llegeixen, dibuixen i escriuen en les anomenades Tablets. Els que les defensen asseguren que els infants fan servir un recurs cultural més, tal com poden ser els llibres, i que si se'n permet l'ús amb seny, se'n pot treure molt de profit.

El seny en les tauletes vol dir limitar-ne l'ús ifer-ne un ús coherent, fet que vol dir que no s'ha de fer servir com a premi o com a càstig.

Si teniu a casa els de la generació Tauletes, i el feu servir com un recurs cultural, heu de tenir en compte Edita Interactiva, l'Associació d'Editoris Digitals de Contingut Infantil i Interactiu. Hi trobareu contes preciosos, des dels clàssics (La bella dorment, La caputxeta vermella) fins a de nous com De gran seré o A la granja (Sanoen). Són molt diversos, curiosos i, sincerament, educatius malgrat que costi de lligar encara els conceptes tauletes i educació.

I com que és setmana de Sant Jordi, Edica Interactiva sorteja 100 de les seves aplicacions infantils, perquè pugueu llegir, de franc, els contes La llegenda de Sant Jordi, Bona nit, Els tres porquets, Ventafocs i molts altres.

La generació Tauleta pot ser té més a l'abast la cultura? Què n'opineu?

Zoom