Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

És difícil fer d'adult si no has pogut fer de criatura

La frase no és meva. Me la diu Imma Marín, directora de Marinva, que em fa saber uns estudis que revelen que les criatures fan moltes activitats extraescolars mentre que juguen poc.

A més, quan tenen 6 o 7 anys, el joc encara disminueix més, perquè es concentra en els videojocs, "fet que no és dolent, però el repertori lúdic hauria de ser molt més ampli". Per reblar el clau, les nenes abandonen els jocs definitivament cap als 8 anys, "perquè el joc no està valorat com una activitat productiva i perquè la tendència social és fer créixer la canalla molt ràpidament".

En canvi, el joc és una capacitat de la persona, de la mateixa manera que ho és raonar. "L'activitat lúdica està relacionada amb la salut física i mental de la criatura". Per això és important que els infants juguin, perquè no cal que "cremem etapes ràpidament". De petit, toca jugar. És més, "serà molt difícil fer d'adult si no s'ha sabut fer de petit", assegura Imma Marín.

Els adults sovint pronuncien frases com "jugar és de nens petits" o "tan gran i encara jugues". Doncs les respostes haurien de ser: "precisament perquè estic sa, jugo".

Si voleu potenciar la vida lúdica de la criatura, "una actitud creativa, positiva hi ajuda". Com també una actitud d'esforç, perquè hi poden haver jocs que en requereixin, però després rebran una satisfacció molt gran, i just per això, jugar és important, perquè no és només per divertir-se, sinó per l'estat d'ànim que s'aconsegueix.

Si busqueu idees de joguines, fixeu-vos en les de Barruguet. Són senzilles, de colors atractius, i només veure-les, pots imaginar-te l'estona que s'hi passarà el petit de casa.

Zoom

Zoom

Zoom