Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Les criatures innoven cada dia

Zoom

Innoven cada dia, a tot moment. Amb una fulla d'un arbre s'imaginen que són un paracaigudista. Amb una cullera, en fan un telèfon. Amb un tap de suro, fan un gat. I aquesta senzillesa, aquesta imaginació em té atrapada.

Per això, m'agrada veure adults que la continuen. En conec uns quants i els admiro.

Us en presento alguns. La Francisca Àvila, que dissenya amb paper i bolígraf les peces infantils de roba que dissenya per a la seva marca de roba, que té un nom molt simpàtic i molest (segur que m'enteneu): Chinche.

Treballa conjuntament amb il·lustradors, als quals mostra les peces de roba que ella ha imaginat, perquè hi estampin un dibuix.

És clar, abans la Francisca passa hores estudiant cada una de les creacions. Es fixa en la moda infantil i adulta d'altres països, sobretot la de Nova York, i sobretot s'esmerça molt perquè la roba sigui còmoda, molt còmoda però alhora moderna i bonica (vegeu-ne un model a la foto).

És una dona creativa, però encara entendreu que ho és més si us explico que va deixar la seva feina de tota la vida quan va ser mare, i va descobrir que la roba infantil era tan avorrida. "Em vaig adonar que hi havia un buit al mercat de la roba infantil, perquè totes les marques que veia eren molt comercials", diu la Francina.

Avui el seu fill és el model dels catàlegs de moda de la seva marca, i el seu marit, el fotògraf. Creativitat en família 100%.

Una botiga, també molt creativa, de roba infantil que fa badar de tan preciosista és GoKids, al carrer d'Elisabets de Barcelona, al barri del Raval. Fixeu-vos sobretot en les casetes de cartrons, en els gorros d'hivern, en les bufandes, en els abrics, en les motxilles, i sobretot en les dependentes, que us sabran assessorar a la perfecció.

Continuen amb la creativitat. Per fi, he trobat una ampolla d'aigua que no n'aboca el contingut a les motxilles. Les fa la marca catalana Iris, i estan fetes sense el malaurat bisfenol A, i per tant, hi ha la seguretat que el material de l'ampolla no migra components al menjar. A més, tenen un disseny molt atractiu, i el millor de tot, hi torno, no s'obren, no gotegen, i són molt fàcils de transportar (vegeu-les a baix). Us les recomano per aquells que esteneu la motxilla cada dia per culpa de l'ampolla d'aigua que s'ha obert quan no tocava.

Zoom