Criatures 13/02/2013

Les criatures fan créixer la intel·ligència emocional dels pares

1 min

La maternitat i la paternitat exigeixen canvis cognitius i conductuals, afirma la doctora Carme Garcia, neuropsicòloga de l'Institut Universitari USP Dexeus i de l'Hospital de Sant Pau. Com que una criatura provoca l'adaptació a una situació innovadora, els pares desenvolupen habilitats, com ara saber combatre l'estrès, augment de la intuïció, motivació, eficiència (“perquè seran capaços de fer diverses tasques al mateix temps”), intel·ligència emocional, anticipació, planificació d'objectius, flexibilitat i també la inhibició de qüestions irrellevants.

“Totes aquestes funcions són característiques pròpies del lòbul frontal, de manera que aquesta àrea cerebral és la responsable de la creativitat”, assegura la neuropsicòloga Carme Garcia. “La diferència entre els homes i les dones depèn de la seva contribució i compromís en el procés de criança de la criatura”.

Ara bé, l'increment de la intel·ligència pel naixement d'una criatura encara no està demostrat científicament, “malgrat que tot indica que les habilitats cognitives que es desenvolupen amb la maternitat serien suficients per assegurar-ho”. Tot i això, fa anys que els investigadors Craig Kinsley i Kelly Lambert van demostrar que les rates que havien tingut dues o més camades rendien significativament millor a l'hora de “resoldre problemes, memòria i destresa”, conclou la neuropsicòloga Carme Garcia.

stats