Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

En contra dels menús infantils

No m'agraden. No hi puc fer més. Detesto els plats que conformen un menú infantil, el preu que fan pagar i també la idea de separar les criatures de la taula on mengen els adults.

Sóc del parer que un dia que se surt de casa cal aprofitar-lo per tastar menjars nous, per arriscar-se amb un plat que a casa, potser per mandra, per desconeixement, o pel que sigui, no es cuina mai.

Per què els restaurants s'entesten a oferir als petits macarrons i carn arrebossada? Si d'això ja en mengen a cabassos!

Un dia, vaig veure un nen de 8 anys que menjava el menú de degustació del Celler de Can Roca al costat dels seus pares i avis. Em va meravellar! I us asseguro que no és una excepció, perquè el Ferran Adrià m'ha explicat que al Bulli també havia tingut criatures que anaven amb els seus pares a sopar, i que seguien el mateix àpat, amb petites excepcions, és clar, aptes per a infants.

En aquesta mateixa línia, la cuinera Carme Ruscalleda diu que ha aplaudit les famílies que han compartit estovalles al Sant Pau.

A menjar se n'aprèn menjant, i si no se'ls dóna l'oportunitat no n'aprendran mai.

Jo no he anat mai al Sant Pau, ni al Bulli ni al Celler de Can Roca amb les petites, però sí que he anat al Semproniana, amb l'Ada Parellada. Té un do especial per fer veure a les famílies que els fills han de menjar un plat normal, d'adult. La vegada que hi vam anar nosaltres, els va proposar unes hamburgueses de bacallà. Els va explicar com les havia fet, com se li havia ocorregut de fer-les. Va ser tan convincent, que les dues petites se les van cruspir encantades. I d'acompanyament, verduretes saltejades.

Zoom

A casa, he intentat fer jo les hamburgueses de bacallà, perquè l'Ada em va passar la recepta per correu electrònic, i també la verdura saltejada. És clar que no s'ho han menjat. Ho vaig endrapar jo soleta. Ara bé, aquell dia, aquell dia que vam sortir de casa, sí que ho van fer.

Atenció! Si cliqueu en el nom de l'Ada Parellada podreu llegir un article seu per a la revista 7 Caníbalesen què parla, amb molta gràcia i enteniment, sobre els menús infantils.

Ah! La il·lustració és del Sebastià Serra, del llibre Educació per la ciutadania, de Text-La Galera.