Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Tens 5€? Els donem a la Bressola perquè preparin el seu tercer disc?

Us ho confesso d'entrada: m'encanta La Bressola. M'entusiasma el projecte educatiu que empeny dia rere dia en un Estat, el francès, que mai no ha demostrat entendre què és el català. De fet, ara que hi penso, hi ha molts altres estats que tampoc no l'entenen, però, bé, no m'hi estendré avui.

El cas és que La Bressola té 7 escoles, 6 de primària i una de secundària, amb 800 alumnes inscrits, que parlen català diàriament malgrat que el monstre estatal els vulgui homogeneitzar en la cultura francesa. Aquest any, ha passat el mal tràngol d'haver de tancar l'escola de la Cerdanya, però gràcies a l’empenta de La Bressola, l'escola pública francesa a les comarques nord-catalanes ha anat incloent el català com a llengua optativa en el currículum escolar. Un pas de gegant!

Per què ho recordo tot plegat? Perquè La Bressola està preparant el seu tercer disc. El primer, el va publicar el 2007, Musiquetes de la Bressola, en què van participar 30 músics, que actualitzaven cançons tradicionals catalanes. Una delícia!

El segon, el va publicar el 2009, Cançonetes de la Bressola.

I el tercer, ja està en marxa. Té títol: 1, 2, 3, pica Bressola. Hi tornaran a participar una trentena de músics, de tots els estils, i tindrem l'oportunitat d'escoltar els alumnes de les escoles, que estaran diligentment preparats pel director pedagògic de La Bressola, en Cesc Franquesa.

Per aconseguir cobrir les despeses, han demanat col·laboració a verkami, i han aconseguit recollir 3.000€. Ara bé, necessiten arribar a la xifra de 9.000 en un temps de 20 dies, perquè, si no, el projecte no es tirarà endavant.

Els col·laboradors, que hi poden aportar des de 5€ fins a 55€, tindran recompenses, com ara ser els primers a poder-se descarregar les cançons o bé aconseguir entrades gratuïtes quan hi hagi els concerts.

Hi col·laborem? Va, som-hi, pel català, per les criatures, pels mestres i per les famílies!

Zoom

http://www.verkami.com/projects/2419-1-2-3-pica-bressola

I si voleu escoltar com de bé sona la primera cançó enregistrada amb músic i nins i nines, aneu al següent enllaç:http://espaibressola.cat/content/ja-tenim-la-primera-cançó