Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

M'han passat la fórmula perquè rendeixin a l'escola

Zoom

Me l'acaben d'explicar, i friso per fer-vos-la conèixer. El psicòleg Mateu Servera, del departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), me l'ha explicada. Preparats?

Els estudis asseguren que si els pares mostren interès per les activitats escolars dels fills, el seu rendiment millora. És a dir, aquelles preguntes de tota la vida, tipus: "com t'ha anat el dia?", "què heu fet avui a classe", "quins deures tens?", "a què heu jugat al pati?", que podrien semblar que fiscalitzen l'activitat de les criatures, estan bé, molt bé.

El mateix psicòleg em confirma que mentre fem aquestes preguntes, al mateix temps estem reforçant el vincle i la confiança amb els infants, de manera que encara hi ha un argument més a favor de fer-les.

I tot plegat funciona, segons les investigacions, amb les criatures, "amb els adolescents, és una altra història, que no es pot aplicar exactament el mateix patró", diu Mateu Servera.

Retorno a la idea de vincles. El psicòleg de la UIB també recomana a les famílies que comparteixin estones d'oci, des de jugar al parc fins a llegir junts un llibre. I arribats a aquest punt, us he d'explicar els llibres que m'han robat el cor aquests dies. Són de diverses editorials. Començo per Kalandraka. La coneixeu? És l'editorial que va publicar el bestseller (que, sigui dit, més vegades he regalat): La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap. Doncs, acaba de publicar el llibre Rosa caramel, que recomano especialment a les nenes que estan en l'etapa rosa. Sí, sí, no cal que expliquem quina és. La teniu al cap. Doncs unes elefantetes molt roses tenen unes aventures molt singulars i senzilles, que els farà pensar.

Continuo amb l'editorial Cocobooks, que m'apassiona tant pels llibres que publica com pel subtítol amb què es fa conèixer: "Llibres infantils per pensar". Doncs, dins de la seva línia, un llibre de manualitats, per als que tingueu petits amants de les tisores. ElRetalla, paper, tisores, els encantarà. I, si no, el Dibuixa, paper, paper, per als que vulguin fer anar els colors de l'estoig a tot drap.