Criatures 02/09/2014

Quadern d'estiu. Unitat 4: conflictes

3 min

Llegeix amb atenció l’enunciat de les preguntes que trobaràs a continuació i tria la resposta que consideris que s’ajusta més a allò que es demana.

1. El petit i el mitjà dels menors d’edat a càrrec (MEC) cada nit, però que cada nit, comencen jugant a elquesigui i l’activitat elquesigui acaba derivant en una classe pràctica de karate però sense cap dels encants de les arts marcials. Què fas?

a) Envies el petit a viure amb els veïns.

b) Envies el gran a viure amb els veïns.

c) Compres precinte i després de sopar els lligues les mans i els peus.

d) Els expliques que a partir d’ara quan la situació derivi en conflicte violent i/o verbal seran ells els encarregats de passar a l’Excel cada mes els tiquets per al càlcul de l’IVA i l’IRPF.

2. La gran diu que o va al concert del grup elquesigui, que dura fins a tres hores més tard del que estàs disposat a deixar-l’hi anar, o la seva vida deixa de tenir sentit. I ho repeteix tantes vegades al dia que la teva vida comença a no tenir sentit. Què fas?

a) Envies la gran a viure amb els veïns.

b) Compres precinte i l’apliques sobre els seus llavis i per seguretat també li lligues les mans no fos cas que es tragués el precinte.

c) Dediques un nombre d’hores ingent que hauries de dedicar a la feina a difondre un rumor per les xarxes que informa que una gastroenteritis ha provocat l’anul·lació del concert dels elquesigui.

d) Informes la gran dels MEC que d’acord, que hi anirà. I que tu també encara que sigui a tres metres de distància. I que portaràs aquella samarreta fosforescent amb llumetes que venen al basar xinès.

3. Un dels MEC es nega en rodó a fer els deures delquesigui perquè són una injustícia superinjusta o perquè el professor és un sàdic que només vol amargar-me la vida. Què fas?

a) Envies el MEC a viure amb el veí que sempre es vanta que els seus fills fan els deures i treuen bones notes

b) Compres precinte i amb el MEC, la cadira i la taula del MEC i el precinte fas una mena d’escultura i deixes els deures i el material necessari per fer-los a l’abast.

c) T’apuntes a un curs a distància d’hipnotitzador, que val una pasta, i practiques amb el MEC en qüestió un nombre d’hores ingent que hauries de dedicar a la feina.

d) Li dius al MEC que si no fa els deures a tu i al pare de les criatures us detindrà la policia per exercir de progenitors nefastos i a ell l’enviaran amb una família d’acollida de les que duen els nens a escoles amb uniformes cursis.

4. Cada vegada que toca decidir entre tots elquesigui casa teva sembla un simulacre de la Batalla de Salamina. Què fas?

a) Cedeixes casa teva als veïns i tu te’n vas a viure a casa seva.

b) Compres precinte, te l’apliques a la boca i als ulls i t’entregues a la policia. Quan la policia et pregunta els dius que només saps que t’han segrestat i que no saps qui ets ni on vius.

c) Fas un powerpoint, tres excels i un prezi amb propostes diferents per decidir elquesigui. Ho fas en horari laboral, t’acomiaden i encara tens temps per fer un nou powerpoint que ajudarà a desencallar el conflicte.

d) Expliques que a partir d’ara el membre de la família que es passi un pèl al debat només podrà fer les seves aportacions escrites amb alfabet xinès. I que ningú pateixi perquè el Ramon, el xinès del bar de la cantonada, t’ha jurat que traduirà les intervencions.

Que tingueu l’estiu en pau!

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 23 d'agost de 2014

stats