Criatures 07/12/2015

Frases d'avui

3 min

La setmana passada vaig fer un recopilatori de frases que he deixat de dir perquè els menors d’edat a càrrec (MEC) s’han fet (una mica) grans (o molt). I en escriure’l em vaig adonar que aquelles frases han estat substituïdes per unes altres. Són paraules i expressions que no pensava que arribaria a pronunciar, però aquí les tinc.

Frases d’avui

No entenc per què no us ve de gust venir d’excursió, amb el dia que fa. Et juro que no el vindré a buscar a la sortida de l’institut. Fill, els teus germans ara són adolescents, hem de tenir molta paciència, però molta. El professor no et té mania perquè portis aquesta gorra tan... peculiar, deu tenir un mal dia. A qui trobi amb el mòbil dins el llit li cancel·lo el pla de dades d’internet i l’accés wifi. Puc canviar la contrasenya del router i no dir-vos quina és fins al meu llit de mort. Recollir la cuina no vol dir tancar la porta perquè no la vegi. La vida és injusta, tu has d’estendre la roba i jo pagar 264,43 euros de quota d’autontos... ai, vull dir autònoms. Veure Aquí no hay quién viva amb subtítols per a sords no compta com a hora de lectura. ¿De debò ningú vol venir d’excursió? L’hora de tornada no és l’hora en què comences a caminar cap a casa quan s’acaba el concert, és l’hora en què entres per la porta. Si el teu pare et diu “parallamps” és perquè vol introduir la ironia en el concepte pírcing. I si et diu “ perroflauta ” és perquè escolta massa La competència i és un fan del Jep Cabestany. No l’hi tinguis en compte.

Ui, que simpàtica que estàs... ¿no és avui que hi ha un concert? ¿A quina hora dius que vols tornar a casa? Ui, que simpàtic que estàs, quants diners dius que vols? A veure, he vist com minimitzaves la pàgina de YouTube d’ El club de la comedia, no dissimulis. Si vols lligar t’has de posar el desodorant. I si no vols lligar, també.

Més frases d’avui

D’acord, quan vinguin els teus amics a dinar no els preguntaré què volen estudiar. I tampoc explicaré acudits ni em faré la mare enrotllada. Sí, poden venir catorze amics a mirar una pel·li però quan marxin no s’ha de notar que han vingut. Vull dir que haureu d’escombrar i fregar, si cal. Segur que cal. No estic marejada, és que he obert el teu armari de la roba. Puc fer-ho, tu saps que puc fer-ho, puc anar-te a buscar a la sortida de l’institut amb una perruca rosa, o sigui que endreça. ¿De debò t’has de passar la tarda tirat al sofà? ¿De debò t’has de passar el dia voltant sense trepitjar casa teva? Quan et diuen que facis un treball, significa que ha de tenir més de cinc línies. No, no pots copiar i enganxar. No, no pots veure la pel·li en lloc de llegir-te el llibre. Ei, total, per al que esteu fent, va, anem d’excursió.

I encara més frases d’avui

Ja tens onze pots d’esmalts d’ungles, potser no cal comprar-ne més. ¿Cal anar a l’institut vestit així? Només et volia fer un petó, no assassinar-te! Els teus germans poden anar a dormir més tard perquè són més grans... i perquè no vull que aneu a dormir a la mateixa hora perquè us baralleu. Ja m’heu jurat mil cops que no us barallaríeu. Portes tres hores enganxat a la tele/tauleta/Play, un minut més i et queda requisat/da. Fills meus, ara us explicaré una realitat que us impactarà: el mòbil no forma part del vostre cos. D’acord, als divuit anys podràs marxar de casa, cap problema, però recorda que t’ho hauràs de pagar tot tu. No, tampoc penso rentar-te la roba. No em puc creure que ningú vulgui venir d’excursió.

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 10 d'octubre de 2015.

stats