Blog | La convivència, un trencaclosques
10/12/2012

Ja contemplem..?

Ja contemplem..?“ ... també comprenc que res del que afecta l’home no es compta ni es mesura. La veritable extensió no es copsa amb els ulls sinó amb l’esperit”. Antoine de Saint-Exupéry No és negatiu anar accelerats quan convé. L’estrès del dia a dia és necessari per estar més motivats per treballar millor i tenir bones idees. Ens empeny l’adrenalina, però no gaudirem mai de la feina si no ens aturem a contemplar i ho "cpsem amb l'esperit" Contemplar tampoc no s’aconsegueix fent un buit mental; podem quedar ben relaxats sense res al cap, però de contemplació ben poca! La contemplació dels pares ha de raure en les coses quotidianes: veure el creixement interior i exterior de l’adolescent, la seva autonomia, la seva creativitat o el seu esforç per rectificar el que ha fet malament. Sempre l’hi trobarem més gràcies si el mirem lentament amb una nova mirada, el coneixerem millor i l’acceptarem totalment; així serem més pacients i l’hi donarem més seguretat, que ara, a l’adolescència, li convé més que mai.

A part de la frasse que encapçala l'"entrada" d'avui és impressionant el passatge d’Elpetit príncep que diu: «És el temps que li has dedicat a la rosa el que l’ha fet important per a tu»,

Cargando
No hay anuncios

Saint Exúpery ens fa veure l’emoció del príncep que només té una rosa per cuidar, i nosaltres,tenim tantes roses, tants negocis, tant consum! No ens podem equivocar amb la fal·làcia de donar un temps de qualitat; em sembla que no hi ha temps de qualitat si no n’hi ha en quantitat. Per a tu i per a mi, en una jerarquia de valors, la família ocuparà el primer lloc i serà l’eix en què tot girarà al seu voltant. Pensarem si podem retallar algun costum innecessari; si el poguéssim retallar seria fantàstic, guanyaríem uns minuts més per tenir més temps per pensar i desprès estar més disponibles per als nostres.

Hem d’aconseguir tenir més calma per assaborir les estones que els hi dediquem. Hem d’anar més a poc a poc, aturar-nos, organitzar-nos, simplificar-nos i pensar quines són les nostres prioritats. De fet si els adults ens aturem i contemplem ajudarem millor els nostres fills. Ells també necesiten els seus moments de calma per reflexionar. Ja prou accelarada que és la vida i els missatges de les xarxes que es reben com perquè ens oblidem del temps de contemplar i descansar a l'àmbit familiar. Us deixo invitació de la propera presentació a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios