Blog | La convivència, un trencaclosques
02/01/2020

Jo sí crec en els Reis Mags

Victòria Cardona

Jo sí crec en els tres Reis Mags d’Orient

Sense perdre mai la il·lusió

Cargando
No hay anuncios

No s’han acabat les festes de Nadal i tan als pares com els avis seguim amb bon ànim. A mi sempre m’ha semblat que cal estar animat i fins i tot engrescat per no decaure amb el cansament o la tristesa.

I, no em refereixo al cansament físic no, més aviat em dolen les actituds d’aquells que manifesten que les festes de família són una llauna i no són capaços d’anar als àpats o a les reunions per mandra; ni em refereixo a la tristesa o a alguna llàgrima natural inesperada que crema la galta perquè s’enyora la persona estimada i propera que ens ha deixat fa poc, em fa més mal que no es demostri agraïment per una invitació amb una sana alegria, alegria que necessitem tots, criatures i grans per gaudir de la vida i ser feliços.

Cargando
No hay anuncios

Tenim motius per alegrar-nos!!! Venen Ses Majestats els Reis i s’ha de fer i s’ha de portar la carta i els nens faran cua com s’il·lustra a la imatge de la bústia, una imatge d’autor anònim que em commou. Tenim ple de patges a les ciutats i als pobles de la nostra estimada terra que les acolliran amb molta estimació. Aquell petit que fa la carta acompanyat del pare o de la mare recordarà sempre aquest moment màgic que es concreta el dia de Reis amb les joguines o objectes desitjats, aquells que les seves Melcior, Gaspar i Baltasar han deixat desprès de recollir la sabates del balcó i d’entaular-se a veure el vi dolc i el torró que se li ha preparat la vigília.

Cargando
No hay anuncios

Jo a la meva carta d’avui demano que mentres visqui perdi mai la il·lusió d’il·lusionar. Crec en els Reis Mags i en les coses petites fetes per amor als nostres.

I ara us deixo aquest petit poema de Joan Maragall i sé que aquests dies anirem tots preparant la seva arribada:

Cargando
No hay anuncios

Els Reis (de Joan Maragall)

Aquesta nit han passat

Cargando
No hay anuncios

i han posat la mà als balcons...

Els somnis dels infantons

Cargando
No hay anuncios

han granat.

Cap a Orient se'n van tornant

Cargando
No hay anuncios

a llur reialme confús,

a regnar-hi tot pensant

Cargando
No hay anuncios

en Jesús.

Heu sentit avui el cor

matinejador dels nens?

Heu sentit el rastre d'or,

mirra, encens?