I altres animals

Toni Llobet

Bolets de merda

Zoom

Buscava el titular fàcil... No són de merda, els bolets: són de fem.

Zoom

Vam ser fora uns dies i em vaig deixar els carretons plens de fems de burra pendents d’abocar al femer. Bé, de fet ja feia una setmana, que s’hi estaven, allà. Amb les darreres pluges i les temperatures suaus, s’hi han fet uns pintorescos boletets, esvelts i delicats, amb el peu blanc i sinuós, i el barret d’un gris morat pàl·lid, carenat per sobre, amb les vores girades cap amunt, i esberlades com una flor en alguns casos.

Com que –la tardor obliga!- a casa estem passant un període fungofílic, aquest matí ens hi hem entretingut una estoneta. Petita, però suficient per destrossar-nos el timing previst i fer tard a escola, haver-nos de canviar les botes a corre-cuita a l’entrada mentre els companys ja anaven passant a classe, perdre una mica els nervis tots plegats, trencar-se’ns un ou i començar de mala lluna el matí.

Avui, que havíem sortit de casa amb prou temps per gaudir d’aquest solet post-diluvial, travessar la pastura d’herba molla tot fent camí entre milers de gotetes brillants, donar l’esmorzar al bestiar i collir els ous que havien quedat pendents per la pluja d’ahir a la tarda.

Bolets de merda!

Zoom